Hírek

2016.11.02. 20:10

Ökohét versenyekkel - Az iskola egy éve nyerte el a megtisztelő címet

Sümeg - Második alkalommal vehettek részt a Kisfaludy gimnázium diákjai ökoheti programsorozaton, tudtuk meg Káliné Szabó Hajnalkától, az öko munkacsoport vezetőjétől.

Tisler Anna

Az intézmény idén januárban nyerte el az ökoiskola címet. Az elmúlt tanév tavaszán már tartottak ilyen programokat. Az akkori nagy érdeklődést látva a munkacsoport vezetője elhatározta, hogy minden évben megszervezi azt. Október második hetében az érdeklődő diákokat egészségnevelési, környezetvédelmi versenyre és tanulmányi kirándulásra hívták.

A programokon felhívták a figyelmet a helyes táplálkozás fontosságára, az egészséges ételekre, a klímaváltozás veszélyeire, valamint a helyi problémákra.

Gönyűre látogatott 39 diák, a kirándulást egy négy kilométeres kenutúrával zárták Dunaszigeten
Fotó: Tisler Anna

Az egészségnevelési versenyen 63 diák vett részt, az első helyezést a 11. c osztály csapata nyerte el, melynek tagja volt Kalmár István Márk, Horváth Ferenc Krisztián, Kovács Szilveszter, Söjtöri Áron, Kalla Kálmán István, valamint Horváth Erik. A környezetvédelmi versenyen szintén a 11. c csapata, Dömötör Szamanta, Horváth Ferenc Krisztián, Lenner Illés végzett az élen. A tanulmányi kiránduláson Gönyűre látogatott el 39 diák, ahol a kombinált ciklusú gázerőművel ismerkedtek meg, majd belülről is megfigyelték a Bőny melletti 14-es szélerőművet. A kirándulást egy négy kilométeres kenutúrával zárták Dunaszigeten.

Tavasszal újabb versenyek, kirándulások, előadások várják a téma iránt érdeklődő diákokat. Az ökohét programsorozat szervezésében és lebonyolításában részt vett Gombási András, Nagy Balázs tanár, Szalai Edit intézményvezető-helyettes és A. Tóth Lajos környezetvédő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!