Hírek

2016.11.17. 14:41

Országos ritkaság a veszprémi kórházban

Országosan is nagy ritkaságnak számít az, hogy egy helyi alapítvány reklámok nélkül összesen tizenhatmillió forintot gyűjtött össze és ajánl fel egy osztály működésére.

Kovács Erika

Ezt hangsúlyozta Szabó Éva főorvos, a veszprémi kórház Gyermekgyógyászati Centrum vezetője,  a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány kuratóriumi elnöke csütörtökön egy átadáson a kórházban.

A főorvos elmondta, az alapítvány révén összesen egy év alatt 16 millió forint értéket képviselő eszközökkel, felszerelésekkel tudják segíteni a gyermekosztály működését, az ellátást, a betegek körülményeit. Ezúttal monitort, légzéssegítő eszközt, inkubátorhoz új vezérlőegységet, az intenzív osztálynak a gyermekek altatásához korszerű eszközöket adott át az osztálynak, amit Horváth Ferencné ápolási igazgató vett át. Az alapítvány segítségével korábban már adományoztak egyszer használatos eszközöket, kanülöket, tubusokat az osztálynak.

Szabó Éva főorvos nagyra értékelte és kimagaslónak nevezte országosan is azt, hogy egy helyi alapítvány ilyen jelentős összeggel képes segíteni egy kórházi osztály működését.

Az átadás utáni a megjelent édesanyáknak és kisgyermekeiknek Rábaközi Rita zenélt, énekelt, aki "A te hangodat ismerem - énekkel, zenével az inkubátorok mellett" elnevezésű programból adott ízelítőt.

Fotó: Pesthy Márton

Az átadásra eljöttek a veszprémi Vetési Albert Gimnázium biológia szakos diákjai is, akiknek Tenk Tamás, a perinatális intenzív centrum neonatológus szakorvosa beszélt az osztály működéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!