Hírek

2016.11.03. 15:54

Pápai húsgyár: végre aláírták az adásvételi szerződést

Pápa - Megkötötte az adásvételi szerződést a felszámoló a Pápai Hús-csoport vagyonának értékesítésére meghirdetett pályázaton nyertes vevővel - közölte Szegőné Kemerle Judit, a Nemzeti Reorganizáiós Nonprofit Kft. felszámolóbiztosa a Naplóval.

Polgár Tibor

Megtudtuk tőle: a vevő szakértőivel közösen megkezdődött az átadás-átvétel előkészítése. A nyertes TANO Commerce Kft.-nek harminc napon belül kell megfizetnie a felszámolás alatt álló cégcsoportért az 1,134 milliárd forintos vételárat. A vevő vállalta a húsgyár tevékenységének folytatását és legalább 650 dolgozó foglalkoztatását 2018 végéig.Mint ismert, a financiális gondokkal küzdő pápai húsipari cégcsoporttal szemben 2015 novemberében indult meg a felszámolási eljárás.

A Nemzeti Reorganizációs Kft. az első fordulóban 4,5 milliárd forintra értékelte a cégcsoport vagyonát, azonban a tender áprilisban eredménytelenül zárult, mivel arra egy mindössze 110 millió forintos ajánlat érkezett. A második fordulóban 3,6 milliárd forintos irányárat szabtak meg, majd júniusban elfogadták a TANO Commerce Kft. 1,134 milliárd forintos ajánlatát.

Az agrarszektor.hu korábban azt írta, hogy a cégnyilvántartási adatok szerint a 2015-ben létrehozott, budapesti székhelyű TANO Commerce Kft. a Primebase Group Limited nevű cég tulajdonában van, amit a Brit Virgin-szigeteken jegyeztek be.

A TANO Commerce ügyvezetője egy Liu Chi-Jen (másnéven Frank Liu) nevű tajvani üzletember, tehát a mostani értékesítési tranzakcióval a Pápai Hús-csoport külföldi tulajdonba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!