Hírek

2016.11.01. 11:03

Raktár lángolt Pápán - Több mint 120 gázpalack volt az épületben (frissítve)

Kigyulladt egy 25 négyzetméteres raktárépület Pápán, a Téglagyári úton kedden dél körül.

Kovács Erika

Szerszámokat, kisgépeket és egyéb ingóságokat tárolnak bent, a tűzoltók több gázpalackot is látnak az égő épületben, de nem tudni, hogy ezek pontosan milyen palackok.

A tűzhöz riasztott helyi hivatásos tűzoltók két irányból oltják a lángokat, sérülésről egyelőre nem érkezett jelentés a helyszínről.

Csermák József megyei mentésvezető érdeklődésünkre elmondta, a pápai tűzesethez nem hívták a mentőket.

13:14 Eloltották a pápai tűzoltók a tüzet, ami nem terjedt át a környező területre, mondta el kérdésünkre Helt Ákos megyei katasztrófavédelmi szóvivő, aki megerősítette: a tűz kapcsán nem történt személyi sérülés.

15:00 Eloltották a tűzoltók a pápai Téglagyári úton még a délelőtti órákban kigyulladt tüzet, ami egy raktárhelyiségen belül mintegy 25 négyzetméternyi területen égett. A tüzet három vízsugárral fékezték meg. A raktárban végül több mint 120 gázpalackot találtak a tűzoltók, ezeket folyamatosan viszik ki a szabadba, két acetilén gázpalackot hűtöttek vissza. A tűzben senki sem sérült meg. A Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálati eljárás keretein belül deríti fel a tűz keletkezésének körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!