Hírek

2016.11.11. 22:02

Több épületet korszerűsítenek

Veszprém - A megyei kormányhivatal a sikeres Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) pályázatnak köszönhetően tizenhárom középületen valósít meg energetikai fejlesztést, tudatták a megyeházán pénteken.

Heffler Péter

Az elnyert KEHOP-pályázatnak köszönhetően megyeszerte megújulnak a feladatellátást szolgáló középületek, összesen egymilliárd forint értékben, emelte ki beszédében Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár.


Kovács Zoltán államtitkár és Takács Szabolcs kormánymegbízott Fotó: Heffler Péter

A beruházás keretében Veszprémben hat, Pápán és Tapolcán három-három, Balatonfüreden pedig egy közintézmény épületének energiahatékonyságát növelik a fejlesztésekkel. Kovács Zoltán hozzátette, hogy országosan összesen kettőszázharminchét épületet újítanak fel.

A megyei épületeket, melyeken nyílászárócserét, homlokzati és födémhőszigetelést, fűtés-korszerűsítési munkákat és megújuló energiát hasznosító berendezések beépítését végeznek, az energiafelhasználásuk mértéke alapján választották ki, tudatta Takács Szabolcs kormánymegbízott. A munkálatokkal feltehetőleg 2017 tavaszára készülnek el.

A sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy a környezetünk védelme mellett a projekt további célja, hogy a beruházás eredményeként a Veszprém Megyei Kormányhivatal gazdaságosabban tudja üzemeltetni a fejlesztésbe bevont középületeket, s a megtakarított költségekből a jövőben újabb felújításokat valósíthasson meg az energiahatékonyság jegyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!