Hírek

2016.11.02. 22:21

Visszaveszik a lomispiacot - Mégsem kell népszavazás, döntött a testület

Devecser - A meggyeserdei használtcikkpiac üzemeltetését december 16-ától az önkormányzat visszaveszi - határoztak a képviselők a november 2-ai testületi ülésen.

Penk Tímea

Eredményes többségi szavazás zárta a hosszú vitát a lomispiac működtetéséről. Az önkéntes tűzoltó-egyesülettel kötött szerződés december 15-én lejár. Többek szerint a területet az önkormányzatnak kellene működtetni. Ennek érdekében népszavazási kezdeményezés is indult. Ha november 7-én Zsigmond János megfelelő számban leadja az aláírási íveket, akkor kötelező kiírni a helyi népszavazást. Ez a kezdeményezés azonban okafogyottá vált a képviselő-testület szerdai határozatával.

Arról döntöttek a képviselők, hogy a szerződést nem hosszabbítják meg a jelenlegi működtetővel, hanem az önkormányzat a saját cégével vagy intézményeivel oldja meg az üzemeltetést.

A napirend tárgyalása során Németh Ákos, az önkormányzat jogi képviselője elmondta, hogy a múlt heti bírósági tárgyalás perköltségét adomány formájában visszajuttatja a városba, majd kitért a volt laktanya bal oldali részének szennyezettségére.

kapcsolódó cikkeink:

https://veol.hu/devecser/jogvita-a-laktanyarol-1796511" target="_blank"

https://veol.hu/hirek/nepszavazas-a-szerzodesbontasert-1767893" target="_blank"

https://veol.hu/hirek/szabad-e-a-vasar-nepszavazas-lehet-a-lomispiacrol-1781365" target="_blank"

https://veol.hu/hirek/nepszavazas-a-lomispiacert-1794172" target="_blank"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!