Hírek

2016.12.22. 20:45

Szenteste hotelben?

Egyre többen döntenek úgy, hogy szállodában töltik az ünnepeket.

Forgács Ádám

Reinhardt Viktória, a balatonfüredi Flamingó Wellness és Konferencia Hotel értékesítési menedzsere lapunknak elmondta: december 23-tól kezdetét veszi a karácsonyi időszak, mely december 29-ig tart. Karácsonyozni jóval kedvezőbb áron lehet, mint szilveszterezni, és a hotel igyekszik szállodai körülmények között is meghitté tenni a családi ünnepet. Így például ajándékkal lepik meg a vendégeket, hangulatos kültéri programokat szerveznek, az esti vacsorákhoz pedig élőzenét biztosítanak.

A Hotel Flamingóban élvezi a wellness-szolgáltatás örömeit Takács Roland gyermekeivel, Hannával és Gergellyel
Fotó: Pesthy Márton

December 29-én már előbuli kezdődik a füredi hotelben, majd szilvesztereste gálavacsorával, sztárfellépővel várják a vendégek az új évet. Reinhardt Viktória elmondta: a kikapcsolódni vágyók általában három-négy éjszakára érkeznek, leginkább családok. A programok összeállításánál ezt mindig figyelembe veszik, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő időtöltést. A Flamingó Hotel és a Hotel Füred is egy vezetés alatt áll, s a tapasztalatok szerint az ünnepekre mindkét épület szobái mindig megtelnek.

A sümegi Hotel Kapitány szállodaigazgatója, Böjte Éva elmondta, hogy a négycsillagos wellnesshotelben rendhagyó módon nincsenek nyitva karácsonykor, 22-től bezárnak, és 27-én fogadják újra a vendégeket. Ennek célja, hogy a dolgozók is családjaikkal tölthessék az ünnepet. A szilveszteri vendégeket viszont már keddtől várja a szálloda. Addigra igazi év végi hangulatot varázsolnak a szállodába. A Hotel Kapitányban a szilveszteri tartózkodás általában három éjszakára szól, de mindig vannak társaságok, akik több napot töltenek a hotelben, nyitástól újév másnapjáig. A sümegi szállodában is gálavacsora, tematikus programok, zenés estek, sztárfellépők várják a vendégeket, és természetesen a történelmi lovas játékokat is megrendezik az azt követő középkori lakomával együtt. Sümegen is tartanak előszilvesztert, az év utolsó napján pedig hagyományosan nagy bulit csapnak. A foglalások a Hotel Kapitányban már azt jelzik, hogy telt ház lesz. Főként nagyobb baráti társaságok jönnek ide szilveszterezni, vagy családosok, de már nagyobb gyermekekkel.

Kissné Tóth Tünde háromgyermekes családanya a veol.hu-nak elmondta: néhány éve már szállodában töltik a karácsonyt. – Ha jól összeszámolom, nem kerül többe a szállodai ünneplés, mint ha otthon bevásárolok, három napon át sütök-főzök, és valami rendezvényre is elmegyünk a gyerekekkel. Egy wellnesshotelben magamra is jut időm, és nem kell programon, ételeken, italokon törnöm a fejem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!