Hírek

2016.12.15. 14:31

Gesztusai miatt ítélték bűnösnek

Ajka - Személy elleni erőszakos cselekménnyel elkövetett zaklatás bűncselekményben mondta ki bűnösnek a bíróság a vádlottat, ezért egy év próbára bocsátotta.

Penk Tímea

A középkorú férfi elismerte, hogy összeszólalkozott a sértettel, de tagadta, hogy megfenyegette volna szóban vagy gesztusokkal. A vádlott úgy hallotta, hogy a felnőtt fiával kiabál a sértett egy munkaértekezleten. A gyermeke védelmére ment a helyiségbe, és kérte a kiabálás befejezését. A sértettnek ez nem tetszett, ezért kiküldte a vádlottat, aki szintén kifejezte ellenérzéseit, és torokátvágó mozdulatot követően becsapa az ajtót. A sértettben a történtek félelmet keltettek.

Az Ajkai Járásbíróság tárgyalásán elhangzott, hogy a sértett és a vádlott családja néhány éve rossz viszonyban van. A bíróság tanúkat hallgatott meg, majd megállapította a vádlott bűnösségét, azonban nem büntetést szabott ki, hanem vele szemben intézkedést alkalmazott és rendelkezett a bűnügyi költség megfizetéséről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!