Hírek

2016.12.30. 22:00

Milyen volt a 2016-os esztendő, és mit várnak a jövő évtől?

Veszprém - Már csak egy nap, és véget ér az óesztendő, január elsején új lapot nyitunk. Milyen volt a 2016-os év?

Kovács Erika

A badacsonytomaji Egry József Művelődési Központ vezetője, Berecz Nikolett szerint az idei rendezvényeik szervezési tapasztalatai alapján elmondhatják, hogy a városban igény van a sokszínű kulturális programajánlatra.

- Törekednünk kell a látogatottság növelésére, a helyi közösségek szélesebb körű bevonására, a színvonalas programok folytatására. Célunk a szezonális rendezvények megújítása volt, mellyel szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy a Balaton nem csak nyáron lehet alternatíva a kikapcsolódni vágyók számára.

A badacsonyi nyár és badacsonyi ősz programcsomag mellett egy olyan, szezon előtti, három hétvégét felölelő rendezvénysorozatot szerveztünk, melynek célja nem csupán Badacsony, hanem az egész térség, valamint annak kulturális és természeti értékeinek minél jobb megismertetése volt.

Berecz Nikolett művelődésiközpont-vezető

Rendezvényeinknek immár hagyománya van, például a Badacsonyi szüret évek óta szerves részét képezi a térség turisztikai kínálatának. Az országban újjáéledő szüreti rendezvényekhez a Badacsonyi szüret adta meg a mintát, így a rendezvényünk mindig reflektorfényben van. Nagy gondot fordítunk arra, hogy a tradícióját megtartsuk, szeretnénk érzékeltetni a szüret utáni örömöt, melyet a jó minőségű szőlő betakarítása vált ki. Évszázadok óta Badacsony legfontosabb és legszebb ünnepe volt és kell, hogy legyen - mondta Berecz Nikolett, a badacsonytomaji Egry József Művelődési Központ vezetője.

Anda György megbízott megyei rendőrfőkapitány

Legfontosabb a biztonság, szögezte le a jövő évet érintő kérdésünkre Anda György rendőr ezredes, megbízott Veszprém megyei rendőrfőkapitány, akit rövid összegzésre kértünk. Azt is elmondta, bízik a Telekom Veszp-rém férfi kézilabdacsapatának Bajnokok Ligája-győzelmében. Anda György rendőr ezredes a 2017-es évet tekintve Veszprémben továbbra is a kiegyensúlyozott közbiztonságot tűzte ki a rendőrség legfőbb céljának, különös tekintettel az idegenforgalmi szezonra.

Kiemeltnek tekinti továbbá szakmai eredményeik megtartását, illetőleg azt, hogy munkájukat a jövőben is az emberek elégedettsége kísérje. A megbízott megyei főkapitány a rendőrség egyik kiemelt feladatának jelölte meg 2017-ben a FINA úszó-világbajnokság nyílt vízi versenyszámainak biztosítását, amit Balatonfüreden rendeznek majd meg.

Ami a magánéletét illeti, továbbra is azon lesz, hogy kevés szabadidejét aktívan, tartalmasan töltse el családjával együtt. Sportkedvelő lévén pedig nagyon bízik abban, hogy a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata győztesen kerül ki a Bajnokok Ligája küzdelméből.

A 2003-ban Diszelben alakult Csobánc Népdalkör vezetője, Kócs Ida szerint az eddigi legsikeresebb évet tudhatja maga mögött a népdalkör. Ezüst minősítést kaptak a hajdúszoboszlói, aranyat a harkányi Nyugdíjas ki mit tud? országos döntőjén. Decemberben a Népek tánca, népek zenéje fesztiválon arany minősítést szereztek, Kócs Ida és Hazafi József szólistaként pedig arany minősítést kapott ugyanott. A 13 éves csoportban tizenegy asszony és egy férfi énekel, a legfiatalabb tag hatvanéves.

A Csobánc Népdalkör vezetője, Kócs Ida (balról a második)

Tapolcaiak, diszeliek mindannyian. Vezetőjük a kezdetektől irányítja munkájukat. A heti egyszeri próbákon túl részt vettek idén is a város és környéke eseményein, felléptek a falunapokon. Megszervezték a Katonadal-fesztivált, májusban a Pünkösdi dalos- találkozót. A családi hangulatú körben amellett a vidám együttlétekre is szakítottak időt, megtartották a névnapokat, születésnapokat, szükség esetén segítették egymást.

Jelmezbe bújtak a Télbanya- űző maskarádén, most az évet szintén együtt búcsúztatják. Jövőre pedig újabb minősítőre készülnek a diszeli dalosok, hiszen a KÓTA, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége legutóbb 2012-ben ítélt meg számukra egy arany minősítést. Terveik között szerepel, hogy indulnak a Kárpát-medencei népzenei versenyen és a Nyugdíjas ki mit tud?-on szintén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!