Hírek

2016.12.23. 15:20

Nagy riadalom volt Veszprémben (frissítve)

Helyszíni információink szerint egy nyolcadik emeleti lakásban volt füst a Haszkovó úti lakótelepen.

Kovács Erika

A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a katasztrófavédelem, a rendőrség és a mentők, rengeteg ember van kinn az utcán, nem tudjuk még pontosan, hogy mi történt.

Fotó: Kovács Erika

Friss információink szerint az embereket a tízemeletes épületből kiküldték, azt nem lehet tudni, hogy ki lakik a nyolcadik emeleti lakásban, most mentek be a mentők az épületbe a katasztrófavédelemmel együtt.

Hatalmas tumultus van a péntek délutáni csúcsban a környéken.

FRISS:

- Szénné égett a tűzhelyen felejtett étel, emiatt alakult ki a füst, ami a riadalmat okozta az egész épületben, mondta el a veol.hu-nak Bakos György katasztrófavédelmi szóvivő. A lakásban, ahol az ételt hagyták a működő tűzhelyen, nem tartózkodott senki, a tűzoltók természetesen bementek a füstölgő helyiségbe és véget vetettek a „főzésnek”.

Jelenleg az érintett lakás, illetve a tízemeletes épület átszellőztetése történik. Bakos György szóvivő ismét felhívta a figyelmet arra, legyünk sokkal gondosabbak, magunk miatt és mások érdekében egyaránt, ne hagyjuk az ételt a működő tűzhelyen, illetve az adventi koszorút se hagyjuk a lakásban égő gyertyákkal, amikor elmegyünk otthonról. Arra is figyeljünk, hogy a gyertyák körül ne legyen éghető anyag, és nagyon figyelmesen gyújtsuk meg a csillagszórókat is!

– A mostani is jelzi, mekkora erőkkel kellett a helyszínre vonulnia az illetékeseknek, a mentőegységeknek, hiszen nem lehetett előre tudni, mi történt a lakásban, és mennyi embernek, köztük gyermekeknek okozott ijedtséget az eset - mondta a szóvivő.

Egy fiatal pár, aki a tizedik emeleten lakik, két kisgyermekkel várakozott az utcán pénteken délután a csípős hidegben. A szülők azt mondták, nagyon megijedtek a nagy füsttől, azonnal rohant ki az épületből az egész család, mert elsőre nem lehetett tudni, mekkora a baj.

- Kár, hogy egyesek ennyire felelőtlenek - jegyezték meg. Azt nem tudták, ki lakik az érintett lakásban, azt mondják, az egész házban sokszor cserélődnek a lakók, ugyanis többen laknak albérletben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!