Hírek

2016.12.20. 21:40

Támogatás tízezer embernek - Az MSZP országos akciója

Veszprém - Sok magyar családnak egész évben szüksége lenne támogatásra, mondta Mesterházy Attila.

Balla Emőke

Az MSZP országgyűlési képviselője ismertette a párt országos akcióját: az ország több száz pontján gyűjtötték az adományokat, tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, gyerekjátékokat, hogy karácsony közeledtével rászoruló családoknak segítsenek.

Az országban 10 ezer embernek visznek segítséget. Az MSZP ezzel a kezdeményezéssel is felhívja a figyelmet arra a sajnálatos tényre, hogy ma Magyarországon majdnem négymillió ember él nehéz körülmények között, akinek rendszeres segítségre volna szüksége.

Az MSZP-irodában tartott rendezvényen húsz család vehette át az ajándékokat. Balra Hartmann Ferenc, a szervezet városi elnöke, mellette Mesterházy Attila, a párt országgyűlési képviselője
Fotó: Penovác Károly

Az akció sikerét látva az MSZP a következő hónapokban folytatja a gyűjtést. Mesterházy Attila azt kívánta, minél kevesebb hasonló akcióra legyen szükség, mert az azt jelentené, hogy a fizetéséből mindenki meg tudja venni azt, amit szeretne.

Juhász-Kun Márta, az MSZP veszprémi nőtagozatának elnöke úgy fogalmazott: szeretnék, ha a családok átélhetnék a reményt és boldogságot, nemcsak karácsonykor, de az új évben is. Megkérdezte a rászoruló családokat, melyek a legnagyobb gondjaik – a közeljövőben megpróbálnak azokra megoldást találni.

Mihályi Balázs, a veszprémi elnökség tagja azt mondta: sikeres volt az akció, az elképzeltnél sokkal többen segítettek, az adományok sok ember életét könnyítik meg. A szocialista párt irodájában tartott rendezvényen húsz család vehette át az ajándékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!