Hírek

2017.01.16. 22:30

Apjához írt levéllel nyert a vetésis diák

Veszprém - A tavalyi évhez hasonlóan idén is vetésis diák kapta a Sajtó és tanulás (Séta) idei őszi kurzusának Aranytoll-díját.

Piltman-Horváth Barbara

Egyedi írásával nyert Kovács Janka, a Vetési Albert Gimnázium végzőse. Nyílt levelet írt édesapjához, melyben arra kéri, bár lánynak született, ne skatulyázzák be, hadd piszkítsa be ő is a ruháját, hadd focizzon, ha úgy tartja kedve.

Kovács Janka már általános iskolás kora óta foglalkozik írással Fotó: Penovác Károly

- Én nem tapasztaltam ilyen korlátozást, de sok társam igen, ez adta az ihletet - mondta művéről Janka, aki sokat köszönhet tanárának, Kocán Bélának.

Janka általános iskolás kora óta ír, mindig is foglal- koztatta az ilyesfajta alkotás. - Szoktam verseket is írni, de az esszéket is szeretem. Blogra jelenleg nincs időm az iskola és egyéb elfoglaltságok mellett - mondta a végzős, aki az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem angol-magyar szakos tanári képzésére jelentkezik.

Kovács Jankának Tremmer Tamás, a Napló megbízott főszerkesztője adta át az Aranytollat, és biztatta az írás folytatására Fotó: Penovác Károly

- Szeretnék pedagógus lenni, de ez nem zárja ki az írást - húzta alá.

Az Aranytoll-díjas kérdésünkre elmondta, a szülők rendkívül büszkék rá, édesapja az írás megjelenése után könnyeivel küszködve hívta fel. - A szüleim mindig támogattak, de az iskolában nem sokan tudják, hogy írok. A barátaimtól szoktam véleményt kérni, el is fogadom, de igyekszem megőrizni közben a saját stílusom, szeretném megtartani írásaim egyediségét - mondta a lehető leghatározottabban a diáklány.

Fotó: Penovác Károly

Kovács Janka írása a december 15-i Naplóban jelent meg Kedves apa! címmel. Tremmer Tamás, a Napló megbízott főszerkesztője a díjátadással együtt biztatta Jankát, folytassa az írást, és további sok sikert kívánt neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!