Hírek

2017.01.16. 16:10

Jégvarázs a Balatonon

Tihany - Ritkán látott arcát mutatja a Balaton, a végtelen hosszúságúnak tűnő fagyos napok hatására nem mindennapi látvány fogadja a tóhoz látogatókat.

Nagy Lajos

A korcsolyázókat több helyen kijelölt korcsolyapályák várják, de sokan vannak, akik máshol merészkednek a jégre. Ottjártunkkor a tihanyi révnél is többen lépkedtek az egyáltalán nem egyenletes felületen, hogy a ragyogó napsütésben közelebbről megcsodálják, hogyan törte össze a szél a fagyott hullámokat, különféle geometriai alakzatokat formázva belőlük.

A jégdarabokon megcsillanó napfényről meg már ne is beszéljünk. Ki bátrabban, ki aggodalmaskodva, mások egymásba kapaszkodva, de sokan a mínuszok ellenére hosszan a Balaton felszínén tartózkodtak, hogy a különböző nagyságú és formájú jégdarabokat egymásra helyezve szobrokat építsenek.

A talán legkreatívabb amatőr „szobrász" igencsak mulandó alkotása egy vitorlás volt.A téli időjárást kevésbé kedvelőknek is érdemes ellátogatni a Balatonhoz, akár valamelyik kilátóhoz, akár a tihanyi apátsághoz, lélegzetelállító látványban lesz részük.

Aki pedig inkább a meleg szobában maradna, az képriportunkból ismerheti meg a magyar tenger jeges arcát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!