Hírek

2017.01.31. 14:32

Megfenyegette: ”Nagy az erdő, elférsz benne!”

Veszprém - A többszörösen büntetett előéletű vádlott két férfit is csicskáztatott, egyiküket „asszonyának” tekintette.

Mátételki András

Fellebbezés után az ügy a törvényszékre került, ahol kedden nem született ítélet.

Korábban a Veszprémi Járásbíróság ítéletében azt állapította meg, hogy B. Tibor még 2011 decemberében fenyegetéssel arra kényszerítette K. P.-t (az áldozat nevét megváltoztattuk - a szerk.), hogy költözzön hozzá a vasútállomás közeli úgynevezett kiserdőbe. Megparancsolta neki, hogy engedélye nélkül nem hagyhatja el a „bungit", ahol csicskáztatta, azaz a házi munkákat vele végeztette el. Egyszer azzal állt elő a 47 éves vádlott, hogy nem tudja, a férfi szerelmes-e belé. Ekkor fogott egy zsilett pengét, s belevágott a saját nyelvébe, majd amikor a vért rákente ismerőse pulóverére, ezt mondta:" Ha elmersz menni, te is így jársz!". Egyértelművé tette, hogy ezért akár meg is öli. Úgy bánt vele, mit egy háziállattal, ugyanis így parancsolt rá:" Te a kutyám vagy! Ide jössz! Megértetted?"

Szexre is kényszerítette áldozatát, akinek többször orálisan kellett kielégítenie B. Tibort, aki erélyes hangnemben egyszer erre figyelmeztette K. V.-t:" Nem mész sehová, az én tulajdonom vagy. Itt maradsz, és azt csinálod, amit mondok. Egyébként meg szerelmes vagyok beléd, s ezért is itt maradsz!" Hozzá tette nyomatékosan, ha megpróbál elszökni tőle, akkor meszeltek neki, azaz elteszi láb alól. Kijelentette: „Nagy az erdő, elférsz benne!"

Az elsőrendű vádlott zárt tárgyalást kért a törvényszéken. A férfi kegyetlenül bánt a "csicskáival" Fotó: Pesthy Márton

Az ítélet szerint a vádlott - akit 15 évvel ezelőtt fajtalanság miatt 7 év fegyházra ítéltek -, „ribancának" tekintette a nála gyengébb fizikumú férfit. Nem csak orálisan, más módon is kielégítette szexuális vágyait B. Tibor, aki arra se volt tekintettel, hogy „partnerének" egészségügyi problémai voltak. Az együtt töltött három hónap alatt K. P.-t közel tizenötször kényszerítette szexre, aki nem mert ellenkezni, mert tartott a csicskázástól és a veréstől.

A kegyetlenkedő vádlott ebben az időben egy másik hajléktalannal is úgy bánt, mint a kutyájával. Elvégeztette vele a ház körüli munkákat, így a favágást, a takarítást, a vízhordást. Nem egyszer bántalmazta, s időnként csicskának, kutyának, szolgának, katonának szólította. Úgy is megalázta, hogy az ágya mellé tett négy sültkolbászt, egy üveg lekvárt kenyérrel, majd ráparancsolt a „kutyájára", hogy mindent egyen meg. A nyomaték kedvért a keze ügyében lévő fűrésszel fejbe vágta a férfit, aki rosszul lett a sok ételtől. Máskor azért rúgott bele jókorát, mert egy viccén nevetni mert. Ez az illető is jobbnak látta, ha nem ellenszegül a sokszor kegyetlen, még a börtönből jól ismert vádlottnak, mert attól tartott, hogy újból megveri. Őt is megfenyegette azzal, hogy majd elássa az erdőben, ha nem úgy végzi a ház körüli teendőket, ahogy azt ő elvárja.

A Veszprémi Járásbíróság B. Tibort személyi szabadság megsértésének bűntette, folytatólagosan elkövetett kényszerítés és szemérem elleni erőszak bűntette miatt, mint erőszakos többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül négy év három hónap fegyházra ítélte. Kimondták, feltételes szabadságra nem bocsátható.

Kedden a Veszprémi Törvényszék a vádlott kérésére zárt tárgyalást rendelt el. Mivel több tanú nem jelent meg, a per folytatását március végére tűzték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!