Hírek

2017.01.01. 19:54

Se pénz, se kocsi

Pápa - Másfél milliós kárt okozott egy autókereskedő egy pápai férfinak, akinek gépkocsit ígért.

Marton Attila

Az ügyeskedőt közel kétéves börtönbüntetéssel sújtották.A dunavarsányi M. Zoltán még 2009-ben ismerkedett meg a későbbi károsulttal Spanyolországban. A 44 éves autókereskedő egy évvel később megígérte új barátjának, hogy szerez neki árverésen egy BMW 535-öst hárommillió forintért.

Két tanú jelenlétében 2010. november 19-én M. Zoltán átvett másfél millió forintot azzal, hogy az autó új gazdája a gépkocsi átvételekor fizeti ki a hátralévő összeget. A szerződés szerint a kocsit három hónapon belül leszállítja, amennyiben ez nem jön össze, akkor visszaadja a pénzt. Mivel a vádlott a határidőre nem teljesítette az ígéretét, a pápai illető követelte vissza a másfél millióját, de hiába.Egy alkalommal az autókereskedő azzal hitegette, el kell adnia egy Renault-t, annak a bevételéből megadja a summát. Végül az év végéig 200 ezer forintot utalt a becsapott férfi számlájára, aki nem ismerte az ügyeskedő előéletét, ezért megbízott benne. A vádlottat nem először ítélték már el.

A korábbi években sikkasztás és adócsalás miatt kapott már 50-50 nap közérdekű munkavégzésről szóló büntetést, majd 2015-ben négy évre leültették, ugyancsak sikkasztás miatt.A vádlott az eljárás során beidézett egy tanút, aki igazolta volna, hogy ő részletekben megadta a 1,5 milliót. Csakhogy nem volt elég hiteles a személy, mivel a beosztottja volt. Nagyobb kárt okozó csalás miatt a törvényszék egy év kilenc hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit, ezzel helybenhagyta a pápai bíróság döntését.

A vádlottat kötelezték a kár megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!