Hírek

2017.02.10. 21:50

Kamatozik a tudás - Diplomaátadó a gazdaságtudományi karon

Veszprém - Jöjjenek vissza, számoljanak be a sikereikről, hiszen hálásak vagyunk a visszaigazolásért, nekünk is jólesik a megerősítés - kérte a búcsúzó diákokat Kovács Zoltán dékán a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának diplomaátadóján pénteken.

Leitner Vera

- Önök most megilletődve, de jogos büszkeséggel várják a diploma átadását, mely leendő szakmai karrierjük záloga. Ettől a naptól kezdve oklevelük elválaszthatatlanul összeköti sorsukat az alma materrel, hiszen az egyetem későbbi megítélése is befolyásolja ennek értékét - mondta el beszédében Gelencsér András rektor a pénteki diplomaátadó ünnepségen, melyen százhetvenkét frissdiplomást avattak.

Bánhalminé Simon Katalin átveszi az oklevelét a rektortól. Százhetvenkét frissdiplomást avattak Fotó: Pesthy Márton

- Nehéz egységes üzenetet megfogalmazni a most búcsúzó hallgatók számára, hiszen a végzősök sokfélék, van, aki középiskola után jött hozzánk, akad, aki már meglévő munkahely mellett végezte a képzést. Más-más tapasztalatokkal érkeztek az egyetem-re, és eltérő élethelyzetekben fogják kamatoztatni azt a tudást, melyet most megszereztek - hangsúlyozta Kovács Zoltán, a gazdaságtudományi kar dékánja. Beszédében az egyetemmel együttműködő vállalatoknak két okból is köszönetet mondott. Egyrészt, mivel továbbképzés céljából a karra irányították egyes munkatársaikat, másrészt hálás érte, hogy azok a duális, azaz gyakorlatorientált felsőoktatási képzés megvalósítását gyakorlati helyek biztosításával támogatták.

Az ünnepség részeként több elismerést is átadtak. Vincze László mérnök-közgazdász professzor részére szakmai munkája elismeréseként Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott, melyet a professzor Gelencsér András rektortól vehetett át. Huber László, Kőszeg polgármestere Pannónia Felsőoktatásáért díjban részesült az egyetem kőszegi kampuszán folyó munka támogatásáért. Vincze Lászó professzor negyvenéves, Pischné Bankó Zsuzsanna testnevelő tanár, kézilabda-szakedző pedig huszonöt éves közalkalmazotti jogviszonya elismeréseként vehetett át oklevelet az ünnepélyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!