Hírek

2017.02.12. 17:35

Síelés biztonságban

Eplény - A járművezetők látható helyen hagyott értéktárgyai könnyen vezethetnek bűncselekményekhez, ezért fontos a vagyonvédelem szem előtt tartása minden körülmények között - mondta el Orsós Károly rendőr őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója.

Leitner Vera

Prevenciós célzattal tájékoztatják a síelőket és vannak jelen fokozottabban az egyenruhások Eplényben, reagálva a megnövekedett turistaforgalomra. - Ami nyáron a Balatonon az Esterházy strand, az télen Eplény, de a Bakony önmagában véve is négy évszakos turistacélponttá vált - mutatott rá a rendőr őrnagy.

- Célunk, hogy megszólítsuk a síelni és kirándulni érkezőket, és felhívjuk a figyelmüket arra, hogy ne hagyják az autóban az értékeiket. Sokan érkeznek ilyenkor erre a környékre túrázni, sportolni. Ugyan az eplényi sípálya parkolóiban a személyzet jelen van, a kirándulóhelyek parkolói nincsenek szem előtt, így a bűnözők nagyobb eséllyel feltörhetik a hátrahagyott autót, ha abban értéket látnak. Érdemes az idevezető és a hazaúton is óvatosnak lenni, előfordul, hogy a síelés, kirándulás utáni ebéd alatt tűnnek el a járműből az értékek.

Bereczki Péter és Grünwald Balázs rendszeresen sportol Eplényben Fotó: Pesthy Márton

A természet is komoly meglepetéseket okozhat: sokan tévednek el túrázás közben a Bakonyban. - A biztonság érdekében javasoljuk, hogy aki kirándulni megy, indulás előtt töltse fel a telefonját, és használjon térképes alkalmazásokat - hívta fel a figyelmet a rendőr őrnagy.

Bereczki Péter és Grünwald Balázs rendszeresen jön ide Tatabányáról, mint mondják, eddig semmilyen negatív tapasztalatuk nincs. - Feltételezzük, hogy aki síelni jön, az nem fog lopni mástól. Mindenesetre mi is az értékmegőrzőket használjuk, az autóban nem hagyunk semmit - mondták a sportolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!