Hírek

2017.02.15. 19:55

Sok jó ember reményt adott a vanyolai családnak

Vanyola – Nem veszett még ki az empátia és a segítőkészség az emberekből – bármiféle túlzás nélkül kijelenthetjük ezt a vanyolai család megsegítésére indított jótékonysági kezdeményezésünk kapcsán, ugyanis rövid időn belül nagyon sokan a jó ügy mellé álltak.

Polgár Tibor

Pap Gyuláék kálváriáját február elején mutattuk be a Naplóban, azóta pedig rengetegen segítő kezet nyújtottak számukra. Barátok, szervezetek, ismerősök és ismeretlenek, ki-ki a maga lehetőségeihez mérten adományozott. Többen személyesen keresték fel a bajba jutott kétgyermekes családot, az anyagi felajánlások mellett kaptak például tűzifát, egyéves gyermekük számára jelentős mennyiségű pelenkacsomagot, illetve voltak, akik vállalták, hogy térítésmentesen újraépítik a családi házuk kiégett kéményét.

– Nagyon sok helyről megkerestek minket, barátok, korábbi munka- és osztálytársak, segíteni akaró ismeretlenek. Senkit nem szeretnék kihagyni a felsorolásból, ezért most eltekintenék attól, hogy név szerint is megemlítsem a jóakaróinkat. Egy általam nem ismert cégvezető egyebek mellett nagy mennyiségű tűzifát adományozott nekünk, felajánlotta a segítségét a fa összeaprításához is, többször érdeklődött, mire lenne szükségünk.

A bajba jutott vanyolai család – képünkön Bognár Annamária, Pap Gyula és fiuk, Zsombor – nagyon köszöni mindenkinek, aki bármilyen felajánlással támogatást nyújt nekik a talpra álláshoz

Komolyan mondom, végül már rettentően zavarban éreztem magam a támogatás miatt. Nem vagyunk hozzászokva az ilyen fokú segítőkészséghez, nagylelkűséghez. Soha életemben nem kértem segítséget, segélyt senkitől. Sajnos most olyan helyzetbe kerültünk, hogy egyszerűen nem volt más választásunk. Azonban álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyi empátia és jó indulat van az emberekben. Nem számítottam rá, hogy ilyen sok segítséget kapunk. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki bármivel is segített nekünk! – fogalmazott a Naplónak nyilatkozva Pap Gyula.

Utólag elárulhatjuk, amikor először beszéltünk Gyulával, az őket ért sorscsapások miatt igencsak megtörtnek tűnt, és egy fél mondattal utalt rá, hogy elvesztette a reményét az emberekben. Mostanra gyökeresen megváltozott a véleménye, mint mondta, rengeteg jó emberrel került kapcsolatba, akik visszaadták a hitét – ez pedig legalább annyira fontos, mint az anyagi támogatás. A családfő egyébként túlvan az első műtéten, a győri kórházban sikeresen megoperálták a jobb karját egy, a németországi vágóhídon kialakult súlyos idegsérülés miatt. A következő időszakban tízalkalmas fizikoterápián kell részt vennie, majd március közepén kontrollvizsgálat következik, illetve valószínűleg újabb műtétek.

– Minél előbb szeretnék újra dolgozni, hogy fizetni tudjuk a hiteleink törlesztését. Egész felnőtt életemben dolgoztam, így a számlák terén szerencsére nincs elmaradásunk, de jó lenne, ha ez így is maradna. A párom is munkába állt, így amíg átvészeljük ezt a nehéz időszakot, addig egyéves fiunk, Zsombor felügyeletében segítenek nekünk a rokonok. Fanni lányunk már iskolás, őt nagyon megviselték a történtek, de az önzetlen támogatóinknak köszönhetően már látjuk a kiutat.

Úgy tűnik, megoldódik a házunk fűthetőségének problémája. Akik először kijöttek felmérni a kiégett kéményünk állapotát, eléggé magasnak tűnő árajánlatot tettek a javításra. Beszéltem másokkal, ekkor kiderült, hogy az ajánlottnál jóval olcsóbban is meg lehet oldani a problémát. Aztán az internetes közösségi oldalon váratlanul megkeresett egy fiatalember, aki vállalta, hogy ingyen rendbe teszi a kéményünket 2-2,5 héten belül, és az ehhez kapcsolódó papírokat is elintézi. Az ismerőseim egyébként adtak volna nekünk egy komplett kéményt, de jelen állás szerint erre nem lesz szükség. Nem utolsó sorban pedig a ház központi fűtését is megjavítják nekünk. Fogalmam sincs, hogyan fogjuk mindezt megköszönni – jegyezte meg Pap Gyula.

A vanyolai család jelenleg a falu régi óvodájában lakik, és maradhatnak is itt egészen addig, míg rendbe nem hozzák a házukat. Habár az óvoda épületének felfűtéséhez rengeteg tüzelőre van szükség, a felajánlásoknak köszönhetően a tűzifával minden bizonnyal nem lesz gondjuk. A Napló adománygyűjtést indított a nehéz helyzetben lévő család megsegítésére.

A felajánlásokat az MKB Bank 10300002-10494260-49020025 számú letéti gyűjtőszámlaszámára lehet eljuttatni, ami a Szilágyi és Világosi Ügyvédi Iroda nevén van. A közlemény: vanyolai család. Aki más módon szeretne segíteni, kérjük, keresse szerkesztőségünket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!