Hírek

2017.02.04. 10:11

Újra nyitva a könyvtár

Gyepükaján - Négy kisiskolás az átadás után azonnal elvette az új mesekönyveket. Leültek az asztalhoz, lapozgatták. Kalmár Viktória könyvtáros és Trejer Gabriella polgármester örömmel nézte őket.

Tisler Anna

A község könyvtára felújítás miatt hetekig zárva volt, hétfő, január 30-án fogadta először az olvasókat. A megnyitón részt vettek az Eötvös Károly megyei könyvtár munkatársai, és Pálmann Judit igazgató. Az 1400 kötetes könyvtár 21 új könyvvel, köztük mesekönyvekkel, kötelező olvasmánnyal gazdagodott. A polcokat a megyei könyvtár adta támogatásként. Az egyik helyiség falát Kalmár Viktória rajza díszíti.

Köszöntőjében Trejer Gabriella kifejtette,  hogy a tudás,  az információ értéke egyre nő, az olvasás örömét pedig  nem pótolhatja sem a televíó, sem a világháló. A könyvtár nem csupán az a hely, ahova könyvet kölcsönözni vagy folyóiratot olvasni járunk, hanem találkozhatunk ismerősökkel, beszélgethetünk.

A gyerekek a megnyitó után birtokba vették az új mesekönyveket Fotó: Tisler Anna

Gyepükajánban a tapasztalat azt mutatja, hogy szeretnek olvasni az emberek.

Csőbör Kíra, Ignácz Lili, Ignácz Fanni és Réz Bence életkora miatt leginkább mesét és mondákat szeret olvasni. Elmondták, azért jöttek el a megnyítóra, mert kíváncsiak voltak arra, hogy milyen új könyveket kaptak. Ők mindannyian beiratkoztak, szüleik is rendszeresen olvasnak, otthon sok könyvük van.

Kalmár Viktóriától megtudtuk, hogy most még hétfőn, szerdán és pénteken délután 4 és 5 óra között tart nyitva, de az igények ismeretében ez változhat. Áttértek a számítógépes nyilvántartásra, ami megkönnyíti a munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!