Hírek

2017.03.07. 12:47

Illegális szemétlerakó a szabadi erdőben

Olvasói levél alapján kezdtünk el kutatni az ügyben, és elszomorító állapotokra bukkantunk a szentkirályi erdőben.

veol.hu

Sokan kirándulnak erre a faluból, illetve Veszprémből és Almádiból is érkeznek ide hétvégente a túrázók: közel van a bicikliút, akinek nincs kedve legurulni Almádiig, annak tökéletes kirándulóhely az erdő, tiszta időben innen is ellátni a Balatonig, és hiába a csodás panoráma, a friss levegő, a természet sajnos nem érintetlen.

Szentkirályszabadján a kerékpárútról letérve, az erdőben haladva a szőlős házak felé egy hatalmas szemétkupacra bukkanunk. Építési törmelék, megunt gyerekjátékok, zuhanyrózsa, hypo-s falkonok, rengeteg állateledel konzerv doboza, papucsok, ruhák, és még egy megunt tévé is hevert az erdő közepén. Elkeserítő látvány.

Az ügyben több hivatalt is kerestünk, de kiderült, senkihez nem érkezett bejelentés az ügyről, ezért a helyi polgármestert hívtuk fel, aki rögtön a helyszínre sietett, és megdöbbent a szemét mennyiségén.

Gyarmati Katalin a veol.hu-nak elmondta, hogy sajnos ez nem egyedi eset és gyakran küzdenek az erdős részen elszórt, lerakott szeméttel. Korábban volt példa arra, hogy az elszórt szemét találtak személyes papírokat, számlát, ami alapján sikerült azonosítani, hogy kihez tartozik a szemét.

- Jelen esetben azonban magánterületen van a hulladék, ami nehezíti majd az ügyet. Az önkormányzathoz csak az oda vezető út tartozik, de maga a fás-bokros rész, ahol elszórták a hulladékot, az már privát rész. Természetesen így is intézkedünk, a falugondnokunk összeszed, amennyit tud, értesítjük a tulajdonost, és megpróbálják mielőbb rendezni a környeztet, de alig győzzük már a hasonló esetek miatt, ugyanis a hulladék elszállításának költsége minket, az önkormányzatot terhel, de megoldjuk majd valahogy - nyilatkozta a polgármester.

A természet az úr: a nárcisz még az eldobott műanyag, hypo-s flakon elnyomásában is élni akar


Ha Ön is hasonló dolgot lát valahol, ossza meg velünk fotóját: [email protected]!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!