Hírek

2017.03.29. 14:35

Mit keres, aki dolgozni akar? Megkérdeztük az Állásbörzén

Megkérdeztük a Veszprém Arénába kilátogató munkakeresőket, hogy milyen állás lenne számukra megfelelő, illetve mi lenne az álommunka.

Káposztás Vivien

Egy huszonéves fiút kérdezünk elsőnek, kéri, hogy ne írjuk ki a nevét, mert a jelenlegi munkahelyén nem akar bajba kerülni. Az autóiparban dolgozik, fizikai munkát végez, ami ellen nincs kifogása, de szeretné feltérképezni az álláspiacot, hogy lenne-e más lehetőség a számára. – Három éve dolgozom a cégnél, nem lehet panaszom a munkáltatóra, de már nagyon fárasztó számomra a három műszakos munkarend, kíváncsi vagyok, hogy a tapasztalatommal milyen más poszton tudnék elhelyezkedni.

Szintén nem szeretne névvel szerepelni, ezért nevezzük Miklósnak a következő nyilatkozót, aki 60 év körüli és biztonsági őrként dolgozott az egyik Veszprém közeli településen. A szakmát szereti, mondhatni ragaszkodik hozzá, ezért mindenképpen a területen szeretne elhelyezkedni. Aggódik, hogy kora miatt nem talál majd munkát, de bízik a börzében és a munkaerő-közvetítő cégekben, mint mondja, dolgozni akar!

Sikerült egy fiatal lányt is megszólaltatnunk, aki bár tanuló még, de nyárra keres magának diákmunkát. Szeretne a közelben elhelyezkedni, szívesen dolgozna a Balaton-parton, viszont az ingázás miatt számára az lenne a megfelelő, ha szállást is tudna biztosítani a munkáltató. Ahogy ő fogalmaz, nincs ellenére a „büfésmunka”, ha jó társaságba és légkörbe csöppen, nem zavarja, ha lángost kell sütnie.

Fotó: Pesthy Márton


Hamarosan végez az egyetemen Gábor, aki mérnöki szakon szerez majd diplomát, így most arról érdeklődik, hogy a képesítés kézhezvétele után milyen lehetőségei lesznek. Szeretne a városban maradni, mivel egyelőre a szüleivel él. A későbbiekben szívesen dolgozna a fővárosban, vagy akár külföldön (bár tudja, hogy ehhez még fejlesztenie kell a nyelvtudását). Azt mondja, 2-3 évet szeretne Veszprémben dolgozni, hogy megszerezze az első tapasztalatokat. Az autóipar iránt érdeklődik, örömmel látja, hogy sok a nyitott pozíció a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!