Hírek

2017.03.21. 17:26

Újra bizalmat kapott az elnök

Várpalota - A napokban tartott tisztújító közgyűlésén újabb öt évre Petrovics Lászlót bízta meg az elnöki teendőkkel a Városszépítő és -védő Egyesület.

Szabó Péter Dániel

A Thury-várban tartott tisztújító közgyűlésen az elnök személyéről és az új vezetőségről titkos szavazáson döntött a tagság. A civil szervezet elnökségében Leszpuch János, Hajdu István, Müller Lajosné, Rigó László, Horváth Józsefné és Viczina Ferencné kapott helyet.

Petrovics Lászlót immár negyedik alkalommal választotta meg a tagság az egyesület élére. Az elnök bízik abban, hogy a vállalt feladatokat a jövőben is el fogják tudni végezni. A legfontosabb célként pedig a közösségépítést nevezte meg.

Az újraválasztott elnök, Petrovics László szerint sikeres időszakot zárt a városvédő egyesület
Fotó: Szabó Péter Dániel

- Köszönettel tartozom a tagságnak a bizalomért, hiszen negyedik ciklusban lehetek elnöke a nagy múltú egyesületnek. Úgy gondolom, hogy a szervezet az elmúlt évtizedekben elért egy olyan szintre, amelyre joggal lehetünk büszkék. További célunk az lehet, hogy még ismertebbé tegyük az egyesületet és annak programjait, kezdeményezéseit. Az elnökségben helyet kapott emberek szakmai ismereteikkel, emberi tisztességükkel és tapasztalatukkal nagyban hozzájárulhatnak ezek eléréséhez - mondta el a Hírcentrum Televíziónak Petrovics László, aki a városvédők 2016-os esztendejét gazdagnak és sikeresnek nevezte beszámolójában.
Nem is csoda, hiszen a civil szervezet hagyományos programjai mellett ismét nagy sikerrel szervezte meg és koordinálta a Virágos Városért Mozgalmat, amelyre több kategóriában közel 100 családi és társasház, illetve intézmény és vállalkozás adta be jelentkezését.

Arra is joggal lehet büszke az egyesület, hogy tavaly Várpalotán rendezte 35. országos szakmai találkozóját a Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) is. A rendezvénysorozat Várpalota és a Thury-vár népszerűsítését egyaránt jól szolgálta - emelte ki Petrovics László.

Ahogy arról a Napló hasábjain is beszámoltunk, a Megújuló városunk, megújuló műemléki szemlélettel címmel meghirdetett rendezvényre huszonnyolc egyesületből mintegy száztíz vendég érkezett, akik plenáris üléseken és szekcióüléseken foglalkoztak az épített és természeti környezet védelmével. A találkozón elismeréssel szólt a Várpalota városért érdeméremmel is kitüntetett szervező egyesületről Ráday Mihály Város- és Faluvédők Szövetsége elnöke is.

A Thury-várban rendezett tisztújító közgyűlésen jelen volt Katona Csaba, Várpalota alpolgármestere is, aki a városvezetés nevében gratulált a civil szervezet elmúlt években végzett munkájához.

A rendezvényen a tagság a 2016 évi tevékenységekről szóló beszámoló mellett elfogadta a pénzügyi és a felügyelőbizottsági jelentését, valamint a 2017-es év programtervét is.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!