Hírek

2017.03.31. 12:45

Életérzés: Újratöltve

Egy év kihagyás után, idén április 24 és 30. között ismét megrendezik a Veszprémi Egyetemi Napokat. A szervezők azt ígérik, hogy nagy durranás lesz.

Káposztás Vivien

Balassa Gergőt, a rendezvény egyik szervezőjét, az Egyetemi Centrum ügyvezetőjét faggattuk, milyen koncerteken ereszthetjük ki a gőzt a VEN-en.

- Idén a XXVII. Veszprémi Egyetemi Napok - Újratöltve nevet kapta a rendezvény. Mit jelent ez az újratöltés? - kérdeztük. - A Pannon Egyetem legnagyobb hallgatói rendezvényeként a Veszprémi Egyetemi Napoknál (VEN) kimondva és kimondatlanul is elvárás az egyetem színvonalához, szellemiségéhez és a VEN hagyományaihoz hű rendezvény megszervezése - kezdte Gergő. - A korábbi évek tapasztalatai alapján több terület is beavatkozást igényel a fejlődés és fejlesztés érdekében, így idén jelentős változásokat vittünk végbe a látogatói létszám csökkenésének megállítása, és a VEN színvonalának emelése jegyében.

A mindenki által ismert avantgárd hip-hop együttes, a Halott Pénz is fellép a VEN-en

Egy rendezvény, fesztivál megszervezése mindig komoly munkát igényel, vajon könnyebb vagy nehezebb ez a feladat, ha csak minden második évben rendezik meg? - érdeklődtünk a háttérmunkáról. Gergő elmondta, hogy az éremnek mindig két oldala van, ezért erre véleménye szerint nem lehet egyértelmű választ adni. - Részt vettem az évenkénti VEN elindításában is, nagyon sokat tanul-tam a nálam tapasztaltabbaktól és bölcsebbektől, a feladat minden alkalommal adott: legalább olyan jó legyen a VEN, mint korábban volt, így a szervezést soha nem lehet félvállról venni - avat be Gergő a kulisszák mögötti titkokba.

Beszéljünk talán a legfontosabbról, ami mindenkit izgat, hogy milyen nagy durranásra készülnek idén a szervezők a fellépőket illetően. Kiderítettük, ki lesz az idei sztárvendég.

- A fellépők kiválasztásában és meghívásában a szervezési feladatokban jelentős részt vállaló Veszprémi Prog-ramiroda Kft. és Muraközy Péter hatalmas tapasztalata volt és van is a segítségünkre, így a zenei paletta összeállításánál a minőségi és tartalmas kikapcsolódásra, szórakozásra vágyók igényeit igyekeztünk figyelembe venni, minél szélesebb körben megszólítani hallgatóinkat, veszprémieket és környékbelieket egy-aránt. És akik az idei VEN felejthetetlen hangulatáról gondoskodnak:

Halott Pénz // Irie Maffia // Kowalsky meg a Vega // Majka & Curtis live // ByeAlex // Hősök // Fish! // Intim Torna Illegál // Chris Lawyer // Newik // Pixa // Necc Party // Sterbinszky // Bárány
Attila // Náksi // Drop The Cheese // Jumodaddy // Groovehouse // Csordás Tibi

A hagyományos programok megszervezése a mindenkori csapatok és a diákrektori hivatal felelőssége, a menetrend kialakításánál, összeállításánál egy zsűri is segíti a fiatalok munkáját. Az idei évben különlegesség, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők a középiskolás korosztály megszólítására, akiknek különprogramokat szerveznek a rendezvényen belül.

A VEN az önfeledt szórakozáson, koncertélményeken és bulizáson túl komoly versenyeket is tartogat minden VEN-évben. Természetesen idén is megválasztják a diákrektort, a címért pedig négy csapat száll versenybe, akik már bemutatkoztak a nagyközönségnek és az internet népének. A tét most sem kicsi: átvenni a hatalmat - persze csak jelképesen - az egyetem rektorától.

Két évvel ezelőtt, az intézmény életében először egy hölgy szerezte meg a kitüntetést, és egy teljes napig élvezhette a teljhatalmát. Kristofics Adél, vagyis Adél Úrnő mandátuma az idei VEN-nel lejár, de nem szomorkodik, hiszen társaival - a mereVEN csapatát megalkotva - csodás kalandokban volt részük, és az életük szerves részévé vált a rendezvény, életre szóló élményeket szereztek.

Ez most sem lesz másként, a 2017-es évben diákrektori címet elnyerő jelölt és csapata számára tartalmas és izgalmas két év kezdődik, kiemelt szerepet fognak betölteni a Pannon Egyetem hallgatói életében és rendezvényein.

A VEN egy életérzés, mely közösséget formál, összekovácsol, kizökkent kicsit az iskola miatti stresszes létből, barátságokat, netán szerelmeket sző. Lehet, hogy épp ezzel a szándékkal alakult meg, ezért tudott az évtizedek alatt az egyetemi és városi élet egyik legfontosabb színterévé válni.

Majka és Curtis is színpadra lép  Veszprémben

Az első egyetemi napokat 1969-ben rendezték meg a megyeszékhelyen. Az intézmény akkor még Veszprémi Vegyipari Egyetem néven működött, a program célja pedig az volt, hogy megválasszák a legnépszerűbb hallgatót. Az elmúlt évtizedekben sokat fejlődött, színesedett, bővült a rendezvény, de a legfontosabb feladata, a szórakoztatás és a VEN-életérzés átélése idén, a 27. egyetemi napokon sem lesz másként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!