Hírek

2017.04.06. 19:21

Amerikai - Európai-napot tartottak a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban

Balatonalmádi - Az amerikai és az európai kultúra jellegzetességeivel ismerkedhettek meg a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium tanulói csütörtökön az intézmény tematikus programjaiban.

Marton Attila

Az iskola országosan egyike annak a hat oktatási intézménynek, amely az USA budapesti nagykövetsége és az Emmi pályázatán sikeresen szerepelt. Ennek keretében a csütörtöki Amerika-napon a diákok és a pedagógusok betekintést nyerhettek a nagykövetség munkájába és információkat szerezhettek az Egyesült Államokról, mondta Simon Orsolya igazgatóhelyettes. A programban például előadást tartott egy tengerészgyalogos is.

A gimnázium diákjai Amerika történelmével és kultúrájával kapcsolatos kvízjátékban is kipróbálhatták tájékozottságukat. A diákok gyűrűjében homokszínű felsőben Jacob J. Steiner tengerészgyalogos Fotó: Penovác Károly

Jacob J. Steiner tengerészgyalogos előadásában kitért a haderőnem képzésének sajátosságaira, a hadi bevetésekre és a humanitárius küldetésekre is. Az előadás után a nagykövetség képviselőinek kérdéseire válaszoltak a diákok kisebb ajándékokért, majd a nulladik évfolyamra járók ötletei alapján összeállított kvízt oldották meg csoportokban.

Fotó: Balogh Ákos

A nap során Kondor László amerikai fotóművész maga nyitotta meg Architectural Images of Chicago, vagyis Chicago építészeti képei című fotókiállítását az iskola aulájában.

Fotó: Balogh Ákos

Falussy Boglárka, az Amerikai Kuckó vezetője az amerikai továbbtanulási lehetőségekről beszélt a diákoknak, a programokat emellett az Egyesült Államokban járt diákok utazásaikról tartott élménybeszámolója, valamint amerikai sütemények kóstolója és muffinkészítés is színesítette.

A diákok az unió aktuális kérdéseiről, intézményeiről tartottak interaktív előadásokat, s vitát is szerveztek az EU jövőjéről. Jobbról a második Csizmazia Csaba, az Európa-nap koordinátora Fotó: Balogh Ákos

Délután megrendezték az iskolában a hagyományos Európa-napot is, amelynek különlegességét az adta, hogy idén az iskola részt vesz az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának programjában, amelynek célja, hogy az európai polgári ismeretek és az európai parlamenti demokrácia üzenetét megerősítésék a fiatalokban. A programban aktívan részt vevő iskolák júniusban elnyerik Az Európai Parlament Nagykövet Iskola címet.

Fotó: Balogh Ákos

A programban a diákok az Európai Unió aktuális kérdéseiről, intézményeiről tartottak interaktív előadásokat társaiknak, például a Brexitről vagy az euróról, valamint vitát is szerveztek az EU jövőjéről, mondta Csizmazia Csaba, az Európa-nap koordinátora. A tematikus spanyol és olasz termekben az adott ország kultúrájáról szerezhettek ismereteket a tanulók, például kvízjátékkal és vetélkedővel.

A rendezvényre való felkészülésben és a lebonyolításban mindkét program esetében tevékeny részt vállaltak az iskola diákjai és pedagógusai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!