Hírek

2017.04.07. 20:16

Drágábban hajózhatunk idén

Siófok - A korábbi éveknek megfelelően idén is április 15-én, húsvét előtt indul a menetrend szerinti hajózás a Balatonon.

Sági Ági

A nagypénteki munkaszüneti napra tekintettel sétahajózásra már lesz lehetőség 14-én is, a kompok pedig a jégolvadás óta naponta közlekednek Szántód és Tihany között negyvenpercenként. Idén a kompközlekedésben csak a személyjegyért kell száz forinttal többet fizetni, így egy személygépkocsi sofőrrel 2400 forintért juthat át a tó túlpartjára, minden további felnőtt utas 700 forintért kompozhat.

A kompok a jégolvadás óta naponta közlekednek Szántód és Tihany között negyvenpercenként. Idén csak a személyjegyért kell száz forinttal többet fizetni, a gépkocsiknál a díj változatlan Fotó: Nagy Lajos

- A menetrend szerinti hajózásnál meg-próbáltunk arányosabb rendszert kialakítani, és az útvonalak sajátosságaihoz jobban igazodó díjzónákat vezettünk be. A jegyáremelés mértéke egyetlen díjzóna esetében sem haladja meg a 200 forintot. Finomhangolások viszont történtek a menetrendben, későbbre toltuk az utolsó menetrendi hajó indulási időpontját a főszezonban Füredről Siófokra, így ez most 21 óra után indul majd - mondta el lapunknak Mihalovics Dóra, a Balatoni Hajózási Zrt. marketingvezetője.

A társaság minden évben fejleszt turisztikai kínálatán, idén már Almádiból és Keneséről is indulnak programhajók. Tavalyhoz hasonlóan idén is 700 millió forintot költenek saját forrásból beruházásokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!