Hírek

2017.04.07. 20:16

Drágábban hajózhatunk idén

Siófok - A korábbi éveknek megfelelően idén is április 15-én, húsvét előtt indul a menetrend szerinti hajózás a Balatonon.

Sági Ági

A nagypénteki munkaszüneti napra tekintettel sétahajózásra már lesz lehetőség 14-én is, a kompok pedig a jégolvadás óta naponta közlekednek Szántód és Tihany között negyvenpercenként. Idén a kompközlekedésben csak a személyjegyért kell száz forinttal többet fizetni, így egy személygépkocsi sofőrrel 2400 forintért juthat át a tó túlpartjára, minden további felnőtt utas 700 forintért kompozhat.

A kompok a jégolvadás óta naponta közlekednek Szántód és Tihany között negyvenpercenként. Idén csak a személyjegyért kell száz forinttal többet fizetni, a gépkocsiknál a díj változatlan Fotó: Nagy Lajos

- A menetrend szerinti hajózásnál meg-próbáltunk arányosabb rendszert kialakítani, és az útvonalak sajátosságaihoz jobban igazodó díjzónákat vezettünk be. A jegyáremelés mértéke egyetlen díjzóna esetében sem haladja meg a 200 forintot. Finomhangolások viszont történtek a menetrendben, későbbre toltuk az utolsó menetrendi hajó indulási időpontját a főszezonban Füredről Siófokra, így ez most 21 óra után indul majd - mondta el lapunknak Mihalovics Dóra, a Balatoni Hajózási Zrt. marketingvezetője.

A társaság minden évben fejleszt turisztikai kínálatán, idén már Almádiból és Keneséről is indulnak programhajók. Tavalyhoz hasonlóan idén is 700 millió forintot költenek saját forrásból beruházásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!