Hírek

2017.04.10. 17:33

Évfordulót ünnepeltek a felsőörsi nyugdíjasok

Felsőörs – Vidám műsorral emlékeztek az idősek klubja, és a házi segítségnyújtó szolgálat elindításának 10 éves évfordulójára a Balaton- felvidéki településen.

Sági Ági

A Civil Ház udvarán terített asztal mellett gyűltek össze a klubtagok és az ellátó rendszer résztvevői, hogy a kezdetekre emlékezzenek.

A település polgármestere Szabó Balázs köszöntötte a résztvevőket, aki elmondta, hogy a falu évente körülbelül 22 millió forintot fordít a szociális háló fenntartására, amit évről évre próbálnak fejleszteni, és a résztvevők körét bővíteni. Megköszönte az előző polgármester Kenézné Berei Györgyi előkészítő munkáját, és elmondta, hogy a képviselő testület elkötelezett a szociális szolgáltatások fenntartásában.

Fotó: Sági Ági

Sajtos Ildikó a Balatonalmádi Szociális Alapszolgáltatási Központ Intézményvezetője felidézte a felsőörsi Szociális Szolgáltató Ház 5 évvel ezelőtti megnyitóját, ahová annyian jöttek el, hogy nem lehetett elférni, és megköszönte a munkatársaknak az együtt töltött időt. A 10 éves hálózatot egy 10 éves gyerekhez hasonlította, és bizonyította, hogy a szolgálat megfelel az elvárásoknak. Elmondta, hogy a felsőörsi klub a jókedv, együttlét, kölcsönösség, aktivitás szavakkal határozható meg.

Herbely Tímea az idősek klubja munkatársa elmondta, hogy felidézte az elmúlt 10 év eseményeit, a közös kirándulásokat, hajózásokat, színházlátogatásokat. Elmondta, hogy jó kapcsolatot ápolnak a falu civil szervezeteivel, többször be is segítenek ezek munkájába.  Elmondta, hogy 20 fő vesz részt a házi segítségnyújtásban, ahol az ellátottak egészségén túl magányosságuk oldása a legfőbb feladat. Személyes élményeket idézve mesélt olyan történeteket, amikor ez sikerült.

Az ünnepségen a Snétberger Zenei Tehetségközpont két diákja Ádám István és Beri Áron duója gitármuzsikát játszott, majd Dervalics Róbert és Pingiczer Szilárd idézte meg Louis Armstrong és Benkó Sándor swing és dixieland muzsikáját. Az ünnepség közös ebéddel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!