Hírek

2017.04.26. 19:35

Három éves kortól kötelező - megkezdődtek az óvodai beíratások

VESZPRÉM - Április végén, május elején tartanak az óvodai beíratások. Hároméves kortól kötelező az óvodába járás a gyermekek számára.

Kutasi Zsófia

A beíratáskor a szülők nem szabadon választanak intézményt. Adott óvodába elsősorban a körzetben lakó gyerekeket, valamint a körzetben dolgozó szülők gyermekeit veszik fel. Szabad kapacitás esetén más körzetből is vehető fel gyermek.

Mesedélután a Veszprémi Ringató óvoda Macskacicó csoportjában Finta Dóra óvodapedagógus vezetésével Fotó: Penovác Károly

Barbainé Bérci Klára, a Veszprémi Bölcsődei és Egészségügyi Alapellátási Integrált Intézmény vezetője elmondta, április végén, május elején vannak a beíratások. Az óvoda a gyermekek számára hároméves kortól kötelező, míg a bölcsődei tartózkodást elsősorban a szülők, főleg az anya munkakezdése határozza meg. Veszprémben idén várhatóan 220-230 gyermek kezdi meg az óvodát.

Igmándyné Hebling Gabriella, a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője elmondta, április 20-tól 24-ig fogadták a bölcsődei és óvodai beiratkozókat Zircről, Borzavárról, Lókútról, valamint megállapodás alapján Pénzesgyőrből. Jelenleg 210 óvodás és 32 bölcsődés gyerek jár az intézménybe.

A veszprémi Ringató Körzeti Óvodában május 3-án és 4-én lesz a beiratkozás. Az intézménybe 460 gyermek jár. Major Ildikó óvodavezető elmondta, 90-100 gyermeket szoktak évente iskolába bocsátani. Idén 100-120 beiratkozóra számítanak. A beiratkozás előtt óvodába hívogató rendezvényen a szülők megismerhetik a Ringatót és annak két tagóvodáját, az Erdei és a Kuckó tagóvodákat. Major Ildikó kiemelte, fontos az intézmény és a családok együttműködése, ezért prioritást élvez a szülők döntése például a csoportok kiválasztásánál. A Ringató erősségei közé tartozik többek között az egészségnevelési program, a mozgás, a környezetettudatosság, a tapasztalati, értelmi fejlesztés és a hagyományápolás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!