Hírek

2017.04.06. 13:45

Megverték, majd hagyták kihűlni a járdán a férfit Várpalotán

Várpalota - Egy három tagú társaság megvert egy férfit, aki elvesztette az eszméletét, majd kihűlt a járdán. Nem jogerősen elítélték mindhárom vádlottat.

Mátételki András

A társaság az egyik várpalotai sörözőben italozott 2015 november 27-én este. Ugyanitt szórakozott a későbbi áldozat, a 38 éves L. A. is, akit valakik bántalmaztak, mert vérzett a felrepedt szája. Az ügy másodrendű vádlottja, B. Károly (43) megkérdezte tőle, hogy miképpen sérült meg, de nem kapott választ.

A három várpalotai férfi - és még mások is - másnap hajnali 3 óra körül elhagyták a sörözőt. Az utcán megelőzte őket L. A., amit nem hagyott szó nélkül a többszörösen büntetett előéletű Ny. Balázs (30), aki ezt mondta: "Itt van ez a köcsög!"

Felszólították ismerősüket, hogy álljon meg, de ő ennek nem tett eleget. A három várpalotai férfi utána futott, majd az elsőrendű vádlott, B. Zoltán (25) úgy pofonvágta a sértettet, hogy az a földre esett, ahol elvesztette az eszméletét.

A törvényszéken Pfeifer Péter tanácsvezető bíró azt is kimondta az ítélet indoklásában, hogy ekkor B. Károly legalább kétszer belerúgott a magatehetetlen, közepes fokban ittas sértettbe. Ny. Balázsról azt állapították meg, hogy nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani, hogy nem bántotta a földön fekvő illetőt, viszont ő volt az, aki próbálta megakadályozni, hogy társai tovább ütlegeljék áldozatukat.

Az ítéletben az is elhangzott, ha akkor azonnal kihívják a mentőket, még meg tudták volna menteni a sértett életét, így viszont kihűlt a mínusz 1,6 fokban. (Végül mások értesítették az egészségügyieket, de már késő volt.)

A törvényszék halált okozó testi sértés miatt B. Zoltánt 3 év, B. Károlyt 3 év 3 hónap börtönre ítélte, míg Ny. Balázst segítségnyújtás elmulasztása miatt 300 óra közérdekű munkával bűntette. Kötelezték a vádlottakat, hogy közösen fizessék meg a több mint kétmilliós bűnügyi költséget.

Az ügyész súlyosbításért, a vádlottak és védőik tudomásul vették a döntést, illetve enyhítésért, felmentésért fellebbeztek, így a döntés nem jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!