Hírek

2017.05.22. 17:10

Ünnepi állománygyűlés kitüntetésekkel a honvédelem napján

A honvédelem napja alkalmából ünnepi állománygyűlést rendeztek Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. Az ünnepség keretében Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka elismeréseket is átadott.

Napló-információ

Ünnepi beszédében Krámli Mihály a magyar haditengerészet létrehozásának körülményeit elevenítette fel. Elmondta, hogy az önálló magyar haditengerészet ügye ugyan akkor elbukott, de ha a későbbieket nézzük, a kiegyezés után Magyarország a közös haditengerészeten keresztül az I. világháború küszöbére már a világ 8. legerősebb haditengerészetét birtokolta - emelte ki Krámli Mihály.

Néhányan a kitüntetettek közül: Matolcsy Gyöngyi polgármester, Piros Ottó ezredes, Tömör István polgármester, Tarcsa Csaba r. ddtbk, Miskolczi Tibor tű. ezredes, aki Dányi Béla ddtbk. távollétében átvette az elismerést
Fotó: MH RKKK

Az ünnepi beszéd után Piros Ottó ezredes, az MH RKKK parancsnoka adott át elismeréseket az állomány kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint az alakulattal együttműködésben álló önkormányzatok és társszervek vezetői-nek: Matolcsy Gyöngyi polgármesternek, Tömör István polgármesternek, Dányi Béla tűzoltó dandártábornoknak, Tarcsa Csaba rendőr dandártábornoknak, Kaposvári László dandártábornoknak, Baráth István dandártábornoknak és Baráth Ernő ezredesnek. Az ünnepség az MH Ludovika Zászlóalj állományába tartozó Lengyel Andrea zászlós és Gergácz Liliána honvédtisztjelölt műsorával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!