Hírek

2017.05.10. 10:59

Kozmutzások az állatkertben a madarak és fák napján

A nap célja az, hogy a különböző rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse.

Molnár Sándor

Évek óta hagyomány, hogy a Veszprémi Állatkert Madarak és Fák Napja alkalmából vendégül látja a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulóit.

A több csoportba osztott diákok az állatkerti séta után zoopedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt a Böbe Majom Tanodája oktatóházban, és vetélkedő keretein belül ismerkednek meg különböző madárfajokkal az erdei tanösvényen.

Kungl Norbert Kevin, Kovács Pál, Hajnerné Molnár Anikó, Tróbert Mariann és Horváth Éva a madárröpdében a Chilei flamingóknál
Fotó : Veszprémi Állatkert

A világ első Madarak és Fák Napja rendezvényét a párizsi egyezmény alapján Chernel István, a híres ornitológus szervezte meg Magyarországon 1902-ben, azóta minden év májusában megemlékezünk a madarak és fák jelentőségéről.

E jeles napon a kozmutzás diákok és kísérőik, összesen 152-en vettek részt a Madarak és Fák Napja témája köré szerveződő állatkerti napon.

Tróbert Mariann gyógypedagógus elmondta, hogy a gyerekek minden évben nagyon várják ezt a napot. Öko iskola révén ők is védik a természetet. Hálásak az állatkertnek a lehetőségért, a programokért és a kedves fogadtatás miatt. A Madarak és Fák Napján sok ismerethez jutnak a fiatalok és minden évben újdonságokat is láthatnak az állatkertben.

A program egészen délutánig tart, melynek során meglátogatják a madár röpdét, majd a szavanna kifutót és részesei lehetnek a fókaetetésnek is. A gyerekek rajzokat hoztak ajándékba az állatkert dolgozóinak, melyeket a programot vezető Csizmadia Károly zoopedagógusnak adtak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!