Hírek

2017.05.04. 19:05

Új megyei elnök az LMP-nél

Balatonfüred - Új megyei elnök irányítja az LMP Veszprém megyei szervezetét. Somfai Attilát a 42 éves, nőtlen, egy multinacionális cégnél informatikai fejlesztéssel foglalkozó Ihász Attila váltja. A korábbi elnök a háromfős megyei elnökség tagjaként folytatja.

Sági Ági

Ihász Attila eredetileg is füredi, tízéves budapesti kitérő után hét éve ismét a tóparti város lakója. 2015 óta tagja a pártnak. Célja, hogy segítse a fenntarthatóbb világ felé elmozdulást. Ezt demokratikus úton, parlamentáris keretek között, az egyetlen parlamenti zöld párt tagjaként tartja megvalósíthatónak.

Ihász Attila, az új megyei elnök
Fotó: Sági Ági

Véleménye szerint a Lehet Más a Politikát a zöld gondolkodás mentén szerveződő pártként kell elképzelni, ami nem a jelenlegi törésvonalak mentén szerveződik, hanem befogadó, ahol elférnek egymás mellett a liberálisok és konzervatívok, a hívők és ateisták. A zöld szónak ebben az esetben pedig nemcsak környezetvédelmi jelentése van, hanem komplex társadalmi és gazdasági tartalommal bír. Saját városában a legnagyobb hibának azt látja, hogy a sok építkezésnél a környezetvédelmet sokszor alárendelik a gazdasági szempontoknak. Példaként a füredi mélygarázs építésekor kivágott 40 éves platánfákat említette. Probléma szerinte az is, hogy az embereknek nincs kedvük politikai szerepvállaláshoz.

Megerősítette, hogy az LMP önállóan indul a választásokon, bár konkrét ügyek mentén továbbra is elképzelhetőnek tartja az összefogást más pártokkal. Az LMP-nél most indul a jelöltállítás mind a négy Veszprém megyei választókerületben. Három helyre már megvannak az emberek, egy hely még bizonytalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!