Hírek

2017.06.17. 11:30

A végzősöknek küldetésük van

Veszprém - Küldetésük van a végzős hallgatóknak, mondta Birher Nándor tanulmányi igazgató a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola diplomaátadó ünnepségén.

Balla Emőke

A főiskolai tanár az öt kenyér és a két hal példázata alapján arról beszélt, hogy az itt végzett hallgatók sokat tanultak, a feladat nagyságához képest kevesen vannak. Ám ahogy Jézus megszaporította a kenyeret, úgy a diplomások is részesei annak a csodának, hogy a kevésből még marad is. Diplomájukkal el tudnak   helyezkedni, de a főiskolán nemcsak tudást kaptak, hanem bölcsességet, éleslátást, okosságot, nemeslelkűséget és mértékletességet is, hangsúlyozta Birher Nándor. Ma, amikor sok a kiszáradt lelkületű ember, a tanulmányi igazgató azt kívánta a végzősöknek: a főiskolán kapott értékekkel induljanak útnak, használják a képességeiket, cselekedjenek értelmesen, segítsék az embereket.

Sebestyén József főiskolai docens úgy fogalmazott: a végzősök szociálisan érzékeny szakemberré, keresztény értelmiségivé váltak. Kaszásné Leveleki Magdolna főiskolai tanár, a szociális munka szak vezetője azt mondta, a társadalmi környezet kedvezően változik, megbecsüli a jól felkészült szociális szakembereket. A végzősöket Pilinszky  János gondolataival köszöntötte Horváth Géza, a Pannon Egyetem dékánja. A hallgatók nevében Farkas Boglárka búcsúzott tanáraitól és társaitól. Itt a szeretet pedagógiáját tanulta meg, oktatói nemcsak felkészült szakemberek voltak, de emberségük is példamutató.

A főiskolán teológia szakon hárman végeztek, szereztek  diplomát. Hittanár-nevelő tanár  képzésen hatan végeztek, nyelvvizsga hiányában csak hárman  kaptak oklevelet. Katekéta-lelkipásztori munkatárs  képzésen heten végeztek, ők oklevél igazolást kaptak. Szociális- és ifjúsági munka felsőoktatási szakképzésen heten szereztek oklevelet. Szociális munka  képzésen 12 hallgató  végzett, kilencen szereztek oklevelet. Tehetségfejlesztő szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szakon kilencen kaptak oklevelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!