Hírek

2017.06.29. 13:15

Fogathajtó versenyt rendeztek Kupon

Kup – Mivel a környéken sokan foglalkoznak lovakkal, így Varga Imre helyi lakos az önkormányzat, illetve barátai támogatásával megteremtette a községben a lovassport hagyományait.

Laskovics Márió

Első alkalommal szervezte meg a Kupi szabadidős fogathajtó versenyt a kertai származású Varga Imre, a Bakonyalja Lovas Klub tagja és családja az önkormányzat anyagi támogatásával június 24-én, szombaton a kupi focipályán.

A szervező szerint nagyon jól sikerült a hagyományteremtő céllal létrehozott lovas viadal. Délelőtt 10 órától nevezhettek a régióból érkezett versenyzők, akik a száz méter hosszú, negyven méter széles pálya bejárása után kétfordulós akadályhajtásban mérhették össze tudásukat.

Az ebédszünetet követően összevetés, vadászhajtás, majd eredményhirdetés, díjkiosztás szerepelt a programban.

Profi szervezéssel bonyolították le az első Kupi szabadidős fogathajtó versenyt

Összesen harminckét indulót regisztráltak, a hajtók fele mind az akadály-, mind a vadászhajtásban részt vett. Végül mindkettőben Nagy János etei fogathajtó diadalmaskodott.

Az ételről az önkormányzat, valamint a helyi asszonyok, vállalkozók gondoskodtak: volt pörkölt tarhonyával, virsli, csirkecomb, fagyi, kürtőskalács. Mintegy kétszázhúsz embert vendégeltek meg térítésmentesen, köztük valamennyi fogathajtót és famíliáját.

Az eseményen tiszteletét tette Noszlop és Dáka polgármestere. A padokat, asztalokat a dákai önkormányzat, az akadályokat pedig Ukk Ferenc nagyvázsonyi lovasember biztosította a rendezvényhez.

Varga Imre hozzáfűzte, a fogathajtós nap után sok gratuláló telefont kapott, főleg szülőfalujából, Kertáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!