Hírek

2017.06.29. 17:40

Milliós értékben loptak műtrágyát Pápán

PÁPA - Műtrágyát lopott a megalapozott gyanú szerint három férfi, akiket a pápai rendőrök lefüleltek és eljárást indítottak ellenük - tudtuk meg a rendőrségtől.

Polgár Tibor

A rendőrséget május 26-án értesítette a sértett arról, hogy betörtek a cégük Marcaltő-Ihászpusztán található telephelyére, és onnan közel egymillió forint értékű műtrágyát loptak el ismeretlenek.

Az adatgyűjtés eredményeként a nyomozók június 15-én két helybeli és egy rábasebesi férfit állítottak elő a Pápai Rendőrkapitányságra. A 25 éves és 23 éves marcaltői gyanúsítottak a kihallgatásukon elmondták, hogy a műtrágyát május 24-én este lopták el a raktárból, ahova először kerékpárral érkeztek, majd utánfutós autóval tértek vissza.

Az elszállított műtrágyát még aznap a valós ár töredékéért eladták egy rábasebesi ismerősüknek.A lopott árut megvásároló 42 éves férfit június 15-én szintén gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, akik házkutatás keretében lefoglalták a több zsák lopott műtrágyát is, amit visszaadtak a megkárosított cég képviselőjének.

A marcaltői gyanúsítottak ellen lopás bűntett, míg a rábesebesi férfi ellen orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!