Hírek

2017.06.14. 18:35

Összetartó közösség, gazdag sportélet a 800 éves településen

NEMESGÖRZSÖNY - Kettős évfordulót ünnepeltek a hétvégén a helyiek: 75 éve született meg a Nemesgörzsöny településnév, illetve 60 esztendeje jött létre a község sportegyesülete, amely azóta is fontos szerepet tölt be a falu közösségépítésében.

Polgár Tibor

Az ünnepi programok falunapi rendezvénnyel kezdődtek, ennek során egyebek mellett focibajnokság, népi és ügyességi játékok, zenés színpadi produkciók, utcabál, no meg halászlé, vad- és farokpörkölt várta a kikapcsolódni vágyókat. Az ízletes ételek összesen hat üstben készültek, és villámgyorsan elfogyott mind a 600 adag. A falunapra a becslések szerint mintegy hétszázan látogattak ki.

Tatai László polgármestertől megtudtuk, 1942 augusztusában Alsó- és Felsőgörzsöny egyesítésével létrejött Veszprémgörzsöny, majd néhány hónap múlva a lakosság kérésére Nemesgörzsöny lett a falu neve. A jelenleg csaknem hétszáz lelkes település egyébként több mint 800 éves múltra tekint vissza. A mos-tani falunév megszületésével kapcsolatos megemlékezésen Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő a község gazdag múltját és sport-életét emelte ki, míg Tatai László a közösségi összefogást hangsúlyozta.

A 60 éves Nemesgörzsö-nyi Sportegyesület tiszteletére tartott ünnepségen többek között Győrffy Balázs ország-gyűlési képviselő és Kovács Zoltán is köszöntötte a jubiláló, az elhangzottak szerint remek közösséget alkotó klubot, az esemény meglepetésvendége pedig Garaba Imre egykori válogatott labdarúgó volt. A sportegyesület eseményekben, sikerekben gazdag elmúlt évtizedeit egy kiállítás is megidézte. Tatai László a Naplónak elmondta, jó len-ne, ha hamarosan megvalósulna egy régi álmuk: saját öltözőt szeretnének a helyi sportklub számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!