Hírek

2017.06.01. 06:24

Vádemelés a Várpalotán rendőrökre támadó férfi ellen

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és rongálás bűntette miatt emelt vádat egy 24 éves várpalotai férfival szemben, aki 2017 februárjában késével rendőröket fenyegetett, gépkocsijukat pedig megrongálta.

A vádirat szerint a hajnali órákban az utcán gyalogló férfit a rendőrök igazoltatni akarták. Észlelték zavart viselkedését, és egy önmaga által ejtett sebzést is észrevettek a nyakán, ezért mentőt hívtak hozzá, a járőr egyik tagja pedig felszólította, hogy ruházatátvizsgálás végett álljon a falhoz és tegye szét a kezét. A férfi viselkedése azonban ezt követően megváltozott, és fenyegetőn, késsel a kezében a rendőr felé indult.

A járőr hiába szólította fel, hogy tegye le a kést, illetve figyelmeztette, hogy használni fogja a szolgálati fegyverét, a férfi tovább közelített felé, provokálta, szidalmazta a rendőröket, majd a pár méterre lévő rendőrautóhoz ment, és annak hátsó szélvédőjét 2-3 ökölütéssel betörte. Amikor a vádlott meghallotta, hogy az egyik rendőr rádión erősítést kér, újra a gépkocsihoz ment, és annak több lámpáját berúgta. A helyszínre érkező rendőrök is próbálták visszatartani a vádlottat, de az tovább szitkozódott és kiabált, majd a már megrongált rendőrautót tovább ütötte és rugdalta.

Miután két másik rendőr is a helyszínre ért, a vádlott a kését a járőrautó gumiabroncsába szúrta, melynek pengéje ettől több darabra tört. A férfi a penge csonkját maga előtt tartva az egyik rendőr felé indult, aki gumibotjával a vádlott alkarjára ütött, míg társa a nála lévő golyóálló mellényt dobta neki. Az egyensúlyát vesztett férfit végül két másik társuk a földre vitte és megbilincselte.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!