Hírek

2017.06.12. 18:15

Rendkívüli testületi ülést tartott a várpalotai önkormányzat

VÁRPALOTA Több mint hárommilliárd forint sorsáról döntött rendkívüli ülésén az önkormányzat képviselő-testülete.

Szabó Péter Dániel

Megkezdődnek a konkrét tervezési munkálatok és közbeszerzési eljárások a közelmúltban bejelentett, 2,2 milliárdos felújításokat és különböző programokat tartalmazó TOP-os pályázatok kapcsán. Az önkormányzat támogatásával teljesen megújul többek között a Pápai Szakképzési Centrum Faller Jenő Szakképző Iskolájának kollégiumi épülete, illetve egy új, többfunkciós sportcsarnok is épül a Thuri György Gimnázium tornaterme helyén. Többek között ezekben az ügyekben is hoztak határozatokat a városatyák.

- A város jövője szempontjából igen jelentős határozatok születtek a tanácskozáson. Ahogy a város országgyűlési képviselője, Kontrát Károly államtitkár fogalmazott: Várpalota a startvonalhoz lépett, most sok ember munkájára lesz szükség ahhoz, hogy célba is érjünk - mondta el kérdésünkre Campanari-Talabér Márta polgármester. A városvezető hozzátette, bízik abban, hogy gördülékenyen halad majd a kivitelezés.

Önkormányzati tulajdonba került a város központjában található Zöld Tanoda épülete. Várpalotára egyre több vendég és turista érkezik, akiket el kell szállásolni Fotó: Szabó Péter Dániel

A képviselők döntöttek a Készenléti-lakótelep azon ingatlanjainak átvételéről is, amelyek korábban nem voltak a város tulajdonában. Erre azért volt szükség, mert a városrésszel kapcsolatos, egyelőre még függőben lévő pályázat pozitív elbírálása esetén csak úgy lehetséges a munkálatokat elkezdeni, ha az érintett területek a város tulajdonába kerülnek.

- Sajnálatos, hogy hosszú évtizedeken át rendezetlen volt ez a helyzet. A mai napon végre sikerült ennek a végére is pontot tennünk, így, ha pozitív lesz a döntés, nem lesz akadálya annak, hogy a Készenléti-lakótelep rehabilitációjára irányuló projektet véghez tudjuk vinni - mondta el Campanari-Talabér Márta

Részben pályázati pénzből kívánja felújítani a Pápai Szakképzési Centrum Faller Jenő Szakképző Iskolája a Bartók Béla úti kollégiumi épületet. Az önkormányzat úgy döntött, saját költségvetéséből pótolja a kollégium teljes felújításához szükséges összeget. Ugyanúgy azt is támogatták a képviselők, hogy a város megvásárolja a Verga Zrt.-től a 8-as út mellett található, Zöld Tanoda néven ismert épületet. - Lehetőség nyílt arra, hogy az önkormányzat tulajdonába kerüljön az ingatlan. Szükség van az épületre, hiszen Várpalotára is egyre több vendég és turista érkezik, akiket el kell szállásolni. Az épület megvásárlása költségmegtakarítást is jelent, hiszen míg korábban a szálláshelyekért fizetnie kellett az önkormányzatnak, a jövőben a saját vendégeink esetében erre nem kell költeni - hangsúlyozta a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!