Hírek

2017.07.06. 14:33

A Gyíkok nyerték a szuperhős vetélkedőt (Frissítve)

Kislőd – A II. Nagy kaland napja rendezvény részeként, amelyen 100 nagycsaládot látott vendégül a Sobri Jóska Élménypark, megrendezték a Szuperhős celebvetélkedőt is.

Molnár Sándor

– Négy feladattal készültünk, amelyek meglepetések lesznek a művészeknek, de komoly izgalmakra számíthatnak. A tavalyi versenyből kiindulva, azt gondolom, hogy mindkét csapat megpróbálja majd a győzelmet megkaparintani. Nyolc plusz egy fős csapatok vetélkednek és minél inkább csapatként gondolkodnak, annál jobban tudják majd az adott feladatot teljesíteni – fogalmazott Jáger Balázs az élménypark ügyvezetője, a vetélkedő játékmestere a verseny előtt.

Keringés fokozásként az első feladat tojásfutás váltó volt, ahol autógumikkal nehezített akadálypályát kellett teljesítenie két tojással a kezében minden résztvevőnek. Majd vizibicikli verseny várt a csapatok hat-hat tagjára. A harmadik feladatban, az ördögszekerezés során két bekötött szemű „lóval" kellett végig végigmennie a hajtónak az akadályok között, míg a csapat másik három tagja pedálos járművekkel ügyeskedett a pályán.

A negyedik feladat bátorságpróba volt, ahol a park 12 méter magas ugrótornyából ugrott le csapatonként egy versenyző. Itt 15 másodperce volt a versenyzőknek az ugrás megkezdésére, bátorságuk bizonyítására.

Szuperhős celebvetélkedőn többek között részt vettek: Bebe (énekes, zenész), Kováts Vera (énekes), Miss Bee (énekes, Bestiák), Nyertes Zsuzsa (színésznő), Straub Dezső (színész) Kárász Eszter (zenész, énekes, Piros Orr-Bohócdoktor), Erdőhegyi Brigitta (énekesnő) Szőlőskei Tímea (színésznő), Farkas Zsolti (énekes) Szirtes Marcell (gyerekszínész), Ács Balázs (gyerekszínész), Pál Dániel Máté (gyerekszínész), Madár Tamás (zenész), Herczeg Zoltán (divattervező), Singh Viki (énekes)

A szuperhősök kiállták a próbát, nagyon jól teljesítettek. A jó hangulatú vetélkedőt végül a Gyíkok csapata nyerte, megelőzve a Papírkutyákat.

Nyertes Zsuzsa színésznő a verseny után elmondta, hogy ő csak kiscsaládos, mert egy gyermeket nevel, de a két húgocskájának három, illetve négy gyermeke van, ezért úgy érzi, hogy a nagycsaládosokhoz tartozik. Ha összejön a család, akkor 14-15 fő ül az asztalnál, már csak emiatt is támogatja az ilyen jótékonysági felajánlást. Örömét fejezte ki, hogy ilyenkor a nagycsaládosok ingyen jutnak szórakozási lehetőséghez és jól érezhetik magukat ebben a gyönyörű környezetben. Idén is szívesen jött a vetélkedőre, amely a nyári színházi fellépéseiben nem okozott gondot, mert nem péntekre, vagy szombatra esett. Elmondta még, hogy egy hét szabadideje nincs, hogy elutazzon valahová nyaralni, de hét elején, ha tud, lemegy a Balatonra néhány napra, vagy kirándul kettesben a párjával, mert a lánya már dolgozik.

Straub Dezső életében is sok érdekes program előfordul. A vetélkedőre éppen egy horgászversenyről érkezett a 14 éves kislányával, aki itt az ellenfél csapatát erősítette.  Az országnak nincs is olyan területe, ahol ne járt volna az elmúlt évtizedekben. Megyénkről a szép tájak mellett egy mulatságos élmény jutott az eszébe. Tihanyban horgászott, amikor beleakadt a horog az orrába. A veszprémi kórházban az orvos eljátszotta, hogy nem tudja, hogy mi ez, és hogy kell kivenni, de aztán kiderült róla, hogy a helyi horgász klub elnöke és természetesen egy mozdulattal kiszedte. A színész elmondta még, hogy a Balatont nagyon kedveli, mindennapos élményt jelent számára. A Vidám Színpad 65 éves évfordulójának ünneplésén már túl vannak, és most kisebb pihenéseket tervez a vidéki fellépések között, így ez egy jó kis intenzív nyár lesz.

A zenész Abebe Dániel, azaz Bebe második alkalommal vett részt a Nagy kaland napján. Mivel a feladatokat nem ismerte, ezért várakozással telve és örömmel érkezett Kislődre. Erőt próbáló dolgokkal találta magát szembe az idei vetélkedőn, ezért elfáradt fizikálisan is a végére. A hétköznapok számára is szabadok, hogy az ügyes-bajos dolgait intézhesse, illetve hogy ha van egy ilyen felkérés, akkor el tudjon rá jönni. A hétvégeken zenél és a nyár egyébként is zaklatott, mint mondja. A megyéről egy Back II Black fellépés jut eszébe a Veszprémfeszten, amelyre most nézőként készül nagyon, mert Tom Jones-t, a nagy ikont mindenképpen látni szeretné.

Kárász Eszter zenész, énekes, nagyon örült a felkérésnek. Szívesen vett részt a vetélkedőn, mert nagyon nagy kalandvágy dolgozik benne és szereti az izgalmakat. Másrészt, minden jótékony kezdeményezés közel áll a szívéhez. Neki is van két gyermeke, akikkel megküzd mindenféle problémákkal, ezért örömmel segít bármiben, amiben más családoknak segíthet. A rendezvényre elhozta a két gyermekét is, mert szívesen viszi őket jótékonysági koncertekre is. Eljutnak az Eszter-lánc mesezenekarral olyan elmaradott településekre is, ahová egyébként nem jutnának el zenekarok, mert nem tudnák a helyiek megfizetni őket. Szeretné a gyerekeinek megmutatni, hogy így is lehet segíteni.

– Annak hogy hogyan adsz, nem feltétlenül az a titka, hogy van-e sok pénzed, hanem az, hogy amit te tudsz, azt tudod adni, és az is tud segíteni az embereknek. Én most azt tudtam adni, hogy itt vagyunk. Remélem, a gyerekek is érzik ennek a súlyát és nem csak a kalandját, hogy ez jó és fontos kezdeményezés, és közben meg még jól is érezzük magunkat  – vélekedik a népszerű Piros Orr-Bohócdoktor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!