Hírek

2017.07.10. 18:25

Az értékmegőrző biztonságot nyújt

A vagyonbiztonság fontosságára hívta fel a figyelmet a Pápai Rendőrkapitányság közösségi szolgálatos diákok segítségével a helyi Várkertfürdő területén.

Polgár Bettina

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési előadója elmondta, öt helyi oktatási intézménnyel már évek óta együttműködési megállapodással rendelkeznek, ugyanis a rendőrségnél is letölthető az iskolai közösségi szolgálat. - A nyári időszakban igyekszünk felhasználni a diákok munkáját a rendőrségi programokban. Olyan bűnmegelőzési akciókat szervezünk, amelyek a vagyonbiztonságot szolgálják. A pápai fürdőben nagyon sok ember megfordul, és szeretnék, ha senkit nem érne bűncselekmény, amíg a strandon a pihenőidejét tölti - hangsúlyozta.

A címzetes rendőr alezredes ismertette, a diákoknak egyrészt a fürdő előtti parkolóban az autókat kell figyelniük, nem hagyta-e valaki a járműben a kulcsot, vagy nem maradt-e lehúzva ablak. - A fiatalok emellett szórólapot helyeznek el az autók szélvédőjén, ami arra figyelmezteti a gépjárművek tulajdonosait, hogy a kocsiban ne hagyjanak értéket. Továbbá a közösségi szolgálatos tanulók a strand területén is járőröznek. Ezzel egyrészt a közbiztonságot fokozhatják, másrészt itt is meg tudják szólítani a vendégeket - magyarázta Császárné Elek Veronika, aki hozzátette, a diákjárőr munka egész nyáron tart majd.

Huszár Hajnal, a Várkertfürdő marketing- és értékesítési vezetője kiemelte, a létesítmény területén szerencsére nagyon ritkán történik vagyon elleni bűncselekmény, ettől függetlenül rendkívül fontos számunkra a vendégek biztonsága. - A recepciósok felhívják a figyelmet a széfhasználatra, és arra, hogy az értékeket a fürdőzők ne a törölközők alatt vagy a strandon tárolják, hanem biztonságos helyen - mutatott rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!