Hírek

2017.07.13. 19:50

Előkészítés a fejlesztéseknek - Gőzerővel zajlik a háttérmunka a pápai városházán

PÁPA - Gőzerővel zajlik a háttérmunka a városházán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programba (TOP) benyújtott sikeres pályázatok kivitelezésére való felkészüléssel kapcsolatban.

Polgár Tibor

A város vezetői és a projektek előkészítésén, koordinálásán dolgozó szakemberek részvételével hónapok óta folyamatban lévő konzultációsorozat tanácskozásait csütörtök délutánonként tartják. Most már az elnyert pályázatokkal kapcsolatos aktuális, határidős feladatokat egyeztetik - írja a papa-ma.hu.

- A több évtizedes tapasztalat azt mutatja, a projektek előkészítésére fordított idő többszörösen megtérül a megvalósítás során. Nem szeretnénk úgy belevágni egy-egy fejlesztés kivitelezésébe, hogy még vannak tisztázatlan kérdések - hangsúlyozta Áldozó Tamás polgármester, aki példaként megemlítette a közlekedésfejlesztési beruházást, mely gyalogos-átkelőhelyek létesítését is tartalmazza Borsosgyőrön.

Áldozó Tamás kiemelte, az elnyert forrásokból megvalósuló fejlesztésekről várhatóan augusztusban interaktív közmeghallgatást tartanak a lakosság számára   Fotó: Polgár Tibor

Mint mondta, a zebrákat már idén ki akarta alakítani a város, ám mint kiderült, a Magyar Közút egyik nyertes pályázata is érinti

az említett településrészt, így nem lenne szerencsés, ha a város létrehozná a gyalogos-átkelőt, majd a Közút felmarná azt a saját projektjének megvalósítása során.

A városvezető kiemelte, fontosnak tartják, hogy folyamatosan tájékoztassák a lakosságot a projektek tartalmáról, előrehaladásáról. A számos sajtómegjelenés mellett az egyes beruházások dokumentumai továbbra is megtekinthetők a városházán, illetve egy kiadvány is készül az elnyert forrásokból megvalósuló fejlesztésekről.

Minderről várhatóan augusztusban tartanak a lakosság számára egy interaktív közmeghallgatást, és ezt követően is sok lehetőséget adnak majd a véleményük nyilvánítására - derült ki a papa-ma.hu beszámolójából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!