Hírek

2017.07.26. 17:25

Fejlesztő tábort szervezett az AutiSpektrum Egyesület

VESZPRÉM - Intenzív fejlesztő tábort szervezett az AutiSpektrum Egyesület idén már negyedik éve. Ezúttal két alkalommal hirdetik meg a programot.

Balla Emőke

Az AutiSpektrum Egyesület nyári komplex, intenzív fejlesztő tábort szervezett. Az eddigi évektől eltérően a nagy érdeklődés és igény miatt két tábort rendeztek: az elsőt július 17. és 21. között a kisebb, 5-9 éves gyermekeknek, augusztusban pedig a nagyobb gyermekek vehetnek részt a foglalkozásokon.

Bár eredetileg nyolc-nyolc gyermek részvételével tervezték a tábort, az igények miatt legutóbb tizenegy gyermek táborozhatott, augusztusban pedig kilenc.

A nyári táborban a gyerekekkel naponta fejlesztő pedagógus foglalkozott
Fotó: AutiSpektrum Egyesület

A tábor napközis jelleggel működött, a gyermekek részt vehettek mozgás-, zene- és lovasterápián, illetve napi szinten autizmus specifikus szociális-kommunikációs fejlesztésen. Ezeken a fejlesztő programokon kívül a játék, szórakozás is helyet kapott, voltak origamis, kézműves- foglalkozások, és a gyerekek nagy örömére ellátogatott a lufibohóc is.

Az intenzív fejlesztő tábor közös kirándulással zárult, a kicsik a Jutas-kilátóhoz kirándultak.

A nyári tábor megvalósulását támogatta Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Autisták Országos Szövetsége, valamint több alapítvány és közhasznú egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!