Hírek

2017.07.03. 19:31

Két év fegyházat kapott a büntetett előéletű pofozkodó férfi

DEVECSER Egy büntetett előéletű férfi nagy árat fizetett azért, mert nem tudott indulatainak parancsolni. Két év fegyházra ítélték pofozkodásért.

Mátételki András

A 43 éves H. Ferenc, akit ismerősei Görbe néven szólítanak, az egyik devecseri étterem előtt összetalálkozott ismerősével tavaly március végén a késő esti órákban.

A vádlott korábbi nézeteltérés miatt szóváltásba keveredett a sértettel, akit háromszor tenyérrel arcul ütött. A félelemkeltés jól sikerült, mert a vérzőszájú férfi sietve elhagyta a helyszínt, nem viszonozta az ütéseket.

A korábban önbíráskodásért, garázdaságért már bíróság előtt állt H. Ferenc „búcsúzóul" utána szólt a felpofozott áldozatának: „Ez a három pofon csak ízelítő volt, lesz ennek még folytatása, böjtje!"

A vádlott a nyomozás során nem tett vallomást, a bíróság előtt pedig azt próbálta bizonygatni, hogy ő abban az időben külföldön volt - a vádlott lomizásból élt. A sértett élettársa viszont arról számolt be, hogy párjának vérzett a szája, amikor hazaért, ezért rögtön feljelentést tettek a rendőrségen.

Az Ajkai Járásbíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott négy kiskorú gyermekéről gondoskodik, viszont súlyosbító tényként értékelte, hogy a férfi büntetett előéletű, s a bűncselekményt büntetőeljárás hatálya alatt követte el. A bíróság döntését helyben hagyta a törvényszék: H. Ferencet két év fegyházra ítélték garázdaság, testi sértés és zaklatás vétsége miatt mint többszörös visszaesőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!