Hírek

2017.07.26. 06:18

Betörések, lopások és rongálás: sok van a számláján

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség 27 rendbeli lopás, valamint rongálás vétsége miatt emelt vádat egy 38 éves férfival szemben, aki túlnyomó részt 2016 első félévében betörésekkel, gépkocsik feltörésekkel, kerékpárok, segéd-motorkerékpárok eltulajdonításával szerzett magának pénzt, valamint nyitva hagyott járművekből vitt el értékeket.

A vádiratban foglaltak szerint a férfi a lopásokat Veszprémben és korábbi lakóhelyén, az egyik szomszédos faluban követte el.

A vádlott Veszprémben két korábbi munkahelyéről is lopott, így 2016 márciusában egy építkezés toronydarujának elektromos csatlakozószekrényét tulajdonította el, valamint 100 darab zsaluzótáblát is elvitt a területről, közel félmillió forintos kárt okozva ezzel a sértettnek. A következő hónapban egy irodaházból tulajdonított el szerszámokat, ahol a korábbi munkája révén szintén helyismerettel rendelkezett. A férfit az sem tartotta vissza az elkövetéstől, hogy a saját lakóhelyén felismerhetik, így a társasházuk alagsorából egy lezárt kerékpárt lopott, majd az épületen felújítási munkákat végző cég láncfűrészét, valamint más eszközeit is elvitte mintegy 57.000 forint értékben. A vádlott 2016. július első napjaiban, az erkélyajtó befeszítésével négy földszinti lakásba tört be Veszprémben, ahonnan többségében aranyékszereket és karórákat tulajdonított el.

Az elkövető 2016 nyár elején Veszprémben egy utcán parkoló személyautót nyitott fel, s annak csomagteréből egy 15.000 forint értékű hangfalat lopott. A vádlott a gépkocsi tulajdonosát ismerte, vele és a családtagjaival haragban állt, ezért a lopás követően egy égő papírlapot tett a gépkocsi jobb hátsó ülésére, melytől az ülés és a tetőkárpit tüzet fogott, a tűz a csomagtérre is átterjedt, és a jármű használhatatlanná vált.

A lopásokat üzletszerűen, rendszeres haszonszerzésre törekedve elkövető férfival szemben az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!