Hírek

2017.08.13. 19:18

Hajnalig buliztak a jó hangulatú falunapon a bakonykoppányiak

Bakonykoppány – A nagyszámú érdeklődőt vonzó falunapot követően is lesz oka vidámságra a helyieknek, mert többek között a kerékpárturizmus fellendítését célzó fejlesztések történnek.

Laskovics Márió

A Bakony kapujában elterülő helység hagyományőrző falunapját szombaton rendezte az önkormányzat a plébániaudvarban. Tekán István polgármester megnyitó beszédében köszönetet mondott a rendezvény támogatóinak, majd átadta a színpadot H. Szabó Andreának, aki Tündérkert címmel, gyerekdalokból álló vidám, interaktív műsorral kedveskedett a legkisebbeknek. Egy hónapja megjelent mesés-verses könyvéből vásárolhattak is az érdeklődők. A gyermekek után aztán a szép számmal megjelent felnőtteknek is felemelő szórakozásban lehetett része Dankó Szilvi, valamint a Pápai Musical Stúdió fellépése által. A közös vacsorát követve hajnalig tartó buli kerekedett Bódai Tibor zenésszel, illetve a sztárvendég Rony is megcsillantotta egyedi énekhangját. A falunapi program teljes időtartama alatt ugrálóvár, pónilovaglás, elektromos kisautók, lufihajtogatás és csillámtetkó várta a kisgyermekes családokat.

A 240 lakost számláló községet tíz éve vezető Tekán István egyúttal beszámolt róla, hogy egyre tudatosabb figyelmet fordítanak a turizmusra. Jelenleg a Start-munkaprogram keretében Bakonykoppány kerékpárturizmusát fejlesztik két pihenőhely, valamint egy kölcsönző kialakításával, várhatóan november végéig befejeződnek a munkálatok.

- Két parkunkban le tudnak majd pihenni a kerékpárosok, de természetesen a helyiek is igénybe vehetik. Díszkútból ihatnak vizet, illetve a kialakított tűzrakó helynél például szalonnát süthetnek. A közeljövőben többféle méretű bicikliket vásárolunk, és ha az autóval érkezők arra vágynak, kölcsönzést követően körbekerekezhetik a szép, vadregényes tájat – jegyezte meg.

Bíznak benne, hogy a főút melletti település egyre felkapottabb úti cél lehet a turisták számára, ugyanis adott a lehetőség lovaglásra is a faluban működő lovas panzió jóvoltából. A közeljövőbeli terveket előrevetítve hozzátette, az orvosi rendelő és az óvoda előtt parkolót építenek ki, valamint térkőburkolattal látják el a hátralevő járdaszakaszokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!