Hírek

2017.08.05. 12:41

Hátrányos helyzetű gyermekeknek szerveztek nyári tábort Pápán

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is szervezett nyári napközis tábort a hátrányos helyzetű gyermekek számára a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat.

Napló-információ

Egy héten át 21 általános iskolás gyermeknek nyújtottak tartalmas napközbeni elfoglaltságot. A tábor a hátrányos helyzetben élő iskolások számára mindig teljesen ingyenes. Délben meleg ebédet kaptak a táborozók, és a délutáni uzsonna is biztosított volt számukra.

A tábor nemcsak nap-közbeni felügyeletet, hanem tartalmas és változatos programot is biztosított a gyerekek számára. Idén többek között városi intézményekhez látogattak el, jártak például a mentőállomáson, a Pápai Rendőrkapitányságon, a tűzoltóságon, a Pápa Városi Televízió stúdiójában, a Várkertfürdő strandján, emellett lovagolhattak, és nagy sikert aratott a gyerekek körében az a program, amelynek alkalmával bringóhintózhattak a Fő téren.

A gyerekek a városi tévénél a hírolvasást is kipróbálhatták
Fotó: Varga Bea

- A gyerekek a nyári táborunk programjai révén sok olyan helyre eljutottak, ahová egyébként nem lenne lehetőségük elmenni, ellátogatni - nyilatkozta mosolyogva Császárné Mihály Julianna, a pápai Egyesí-tett Szociális Intézmény Család- és Gyermekjóléti Szolgálatának szakmai vezetője.

A tábort két családsegítős munkatárs, Baloghné Németh Anikó és Volstrommer Henriett szervezte. Ők ketten foglalkoztak a gyerekekkel a táborban, amelynek központja idén a Huszár Közösségi Házban volt. Innen indultak délelőttönként és délutánonként a különböző városi programokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!