Hírek

2017.08.09. 19:15

Izgalmas rendőrségi járőrkutya emlékverseny Szigligeten

SZIGLIGET - Kitűnő rendőrök, és rendkívül fegyelmezett, magasan képzett kutyák, akik a legváratlanabb helyzetben is azonnal tudják a teendőket. Erről bizonyosodtak meg azok, akik megtekintették a járőrkutya emlékversenyt.

Kovács Erika

A versenyt Ifjabb Ruzsa Attila rendőr főtörzsőrmester halálának 15. évfordulóján szervezte meg a Tapolcai Rendőrkapitányság. Ahogy a köszöntőkből kiderült, a szigligeti körzeti rendőr 2002. augusztus 2-án, a 77-es számú főútvonalon közúti közlekedési baleset áldozata lett.

Veszprém és Zala megyéből összesen 13 kutyavezető és szolgálati négylábú érkezett a szigligeti sportpályára, hogy összemérjék tudásukat.

Rendkívül fontos szerepet töltenek be a járőrkutyák a rendőrség munkájában
Fotó: Rendőrség

A rendezvényt Pogány Péter ezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese nyitotta meg, majd Bódis István zászlós, a tapolcai rendőrség közrendvédelmi osztályának kutyás körzeti megbízottja üdvözölte a résztvevőket, méltatta munkájuk jelentőségét, majd levezette a versenyt.

Az izgalmakban, és lenyűgöző pillanatokban bővelkedő megmérettetés végén a serlegeket Pogány Péter rendőr ezredes és Horváth József őrnagy, tapolcai kapitányság közrendvédelmi osztályvezetője, valamint az elhunyt rendőr édesapja, idősebb Ruzsa Attila adta át a helyezetteknek.

A versenyen, ahol eltérő nehézségű, összetett feladat várta a résztvevőket, illetve kutyáikat, első helyen végzett Kocsis József címzetes rendőr zászlós Rémes nevű kutyájával Pápáról. Őket követte Bódis István címzetes rendőr zászlós Berci nevű kutyájával Tapolcáról, a harmadik pedig Németh Péter József rendőr törzsőrmester lett Unique nevű kutyájával Zalaegerszegről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!