Hírek

2017.08.23. 20:05

TISPOL: Országos rendőrségi ellenőrzés kezdődött

VESZPRÉM Kevesebb baleset történt Veszprém megyében idén a tavalyinál, de a karambolok több mint harmadát továbbra is a sebesség helytelen megválasztása okozta - ezt mondta Reiter Barnabás alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője szerdán az országos TISPOL-ellenőrzés nyitónapján.

Kovács Erika

Fokozott ellenőrzésre lehet számítani országszerte, így Veszprém megyében is augusztus 23-a és 25-e között, ennek keretében kerestük fel az egyik helyszínt Veszprémnél.

Az autósok érdeklődésünkre elmondták, nagy szükség van a sebesség ellenőrzésére, mert az utakon sajnos nagyon sokan túllépik a megengedett sebességhatárt, és felelőtlenül közlekednek, előznek saját és mások biztonságát, életét kockáztatva.

Az ellenőrzésről korábban megírtuk, a rendőrség a TISPOL-tagállamok által végrehajtandó, európai szintű, összehangolt közúti ellenőrzéseknél Magyarország egész területén augusztus 23. és 25. között a gépjárművek sebességellenőrzését végzi. A rendőrség a TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján augusztus 23-ától augusztus 25-éig tartja meg Magyarországon a TISPOL SPEED elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését.

Veszprémnél is megállították és ellenőrizték a járművezetőket a rendőrök szerdán
Fotó: Kovács Erika

Az európai kampány elsősorban a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányul, de az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!