Hírek

2017.08.02. 18:30

Utak újulnak meg a megyeszékhelyen

VESZPRÉM - Mintegy százmillió forintból újítanak fel utakat és járdákat ősszel a megyeszékhelyen, a munkákat az önkormányzat saját forrásból finanszírozza.

Marton Attila

A közbeszerzési eljárás már folyamatban van, várhatóan augusztus végén hirdetik ki a kivitelezőt, a munkálatokat szeptemberben végzik el, közölte kérdésünkre Kovács Zoltán városüzemeltetési irodavezető. Hozzátette, az önkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is mintegy százmillió forintból javítja a városi úthálózatot. A legnagyobb volumenű fejlesztés a Budapest úton lesz, amelynek a Kabay és a Balaton utca közötti szakaszán újítják fel az utat és a járdákat.

- A dózsavárosi Jázmin és a veszprémvölgyi Síp utcában a járdák újulnak meg, mindkét oldalon térkővel burkolják a felületeket. Az Újtelepen található Pipacs utca új útburkolatot kap, valamint felújítják a járdákat is. A Cholnokyvárosban több murvás parkolót aszfaltoztak le az elmúlt években, ősszel a Lóczy utca 38. és a Cholnoky utca 11. előtti területeken folytatják ezt a munkát - részletezte az irodavezető.

A belvárosban több utcában végeznek csatornaépítési munkálatokat, és útrekonstrukció folyik a Kőbánya utcában is. Az önkormányzati útfelújítások mellett a Viola utcában vízvezeték-hálózati rekonstrukciót végez a Bakonykarszt Zrt. ősszel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!