Hírek

2017.09.05. 15:05

Várpalotai hintabaleset: "Simogatom a fiamat és beszélek hozzá"

Fel fog ébredni a fiam, hiszem, hogy ez így történik, ő elég erős hozzá! Ezt mondta könnyeivel küszködve Máthé Zoltánné Dia, az édesanya, akinek tizennyolc éves fia, Krisztofer kirepült egy meghibásodott forgó mérleghintából, és életveszélyes koponyasérülést szenvedett szombaton Várpalotán, egy rendezvényen.

Kovács Erika

- Boldogan ültünk fel a hintára, jól érezte magát az egész család - idézte fel a hétvégét a nyolcgyermekes Máthé Zoltánné Dia, aki a kislányával, a tizenhat éves Szandrával  együtt ült bele a székbe, Krisztofer pedig egy másikba. Elmesélte, aztán hirtelen reccsenést, roppanást hallottak, és már csak arra emlékszik, hogy a fia kizuhant a hintából, ők meg lógtak, ide-oda csapkolódtak a levegőben. Ami ezután történt, illetve a részleteket az asszony már nem volt képes szavakba önteni, és egyébként is - ahogy fogalmazott -, minden összefolyt előtte, borzalmas álomnak tűnt az egész, ami történt szombaton este!

Az édesanya arról is beszélt, hogy megsérült fiát mentővel vitték a veszprémi, majd a győri kórházba, és ő nem mozdul el mellőle, amikor csak lehetséges, bemegy a gyermekéhez, mellette tartózkodik a győri egészségügyi intézményben, beszél fiához, simogatja, és azt mondja neki, hogy "legyen erős, mindenki nagyon várja, haza kell jönnie!" A családfő, Zoltán, amikor csak tud, szintén indul hozzájuk a kórházba. Az asszony az orvosoktól úgy tudja, hogy a napokban megpróbálják nagyon lassan, ami hosszú órákig is eltarthat, felébreszteni a fiát, de ha azt látják, hogy ez mégsem lehetséges még, akkor azonnal visszaaltatják.

Dia szomorúan említette meg, mennyire hiányoznak neki a gyermekei, akiktől most ő és Krisztofer távol van. A család szépen élt együtt a veszprémi albérletben, a szülők éjt nappallá téve dolgoztak, az anya tanfolyamra is beiratkozott, hogy új képesítésével még kedvezőbb legyen anyagi helyzetük, illetve, hogy  gyermekeiknek mindent előteremtsenek, amit csak tudnak. - Most hogyan tovább? Nem tudom, ugyanis képtelenek vagyunk dolgozni a munkahelyünkön – mondta sírva az édesanya, aki azonnal hozzátette: most legfontosabb számukra, hogy Krisztofer egy napon ismét velük lehessen az otthonukban.

Máthéné Dia hozzátette, a hinta üzemeltetője családjával együtt felkereste őket a kórházban, albérletet ajánlottak nekik. Azt asszony velünk azt közölte, hogy semmit nem fogad el tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!