Hírek

2010.06.02. 08:01

3D-s moziterem egy hónapon belül Veszprémben?

A térhatású filmek és az Avatar növelte a forgalmat a Cinema City multiplexekben és a Palas Cinemas hálózatban - olvasható a Világgazdaságban. A Cinema City egy hónapon belül öt új 3D-s terem átadását tervezi, az egyiket Veszprémben.

MTI

A Cinema City multiplexeket üzemeltető I.T. Magyar Cinema Kft. árbevétele tavaly 1,4 milliárd forinttal 5,76 milliárd forintra nőtt, míg a Palas Cinemas Kft. közel egymilliárd forinttal 4,22 milliárd forintra növelte árbevételét. Az I.T. Magyar Cinema Kft. 173 millió forint mérleg szerinti nyereséggel zárta a 2009. évet szemben az előző évi 59 millió forint veszteséggel. A Palace Cinemas Kft. mérleg szerinti vesztesége a 2008. évi 210 millió forintról 380 millióra emelkedett egy év alatt.
   
A Cinema City egy hónapon belül öt új 3D-s terem átadását tervezi: Szombathelyen, Zalaegerszegen, Veszprémben, Miskolcon és Győrben - nyilatkozta a lapnak Buda Andrea, az I.T. Magyar Cinema Kft. marketing igazgatója. Egy-egy ilyen terem mintegy 100 ezer euró értékű beruházást igényel.
   
A Palace Cinamasnál a fejlesztések mellett különleges programokkal készülnek a nyárra, amiről Lovász Andrea hálózatvezető számolt be. Tárgyalásokat folytat a társaság a foci-vb közvetítéséről és folytatják az élő, illetve felvételről történő opera- és koncertközvetítéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!